Wiecie w miarę dokładnie ile u Was bierze ?
Nie mam kasy na litrażowanie całego baku benzyny żeby dokładnie sprawdzić ale wydaje mi się, ze pali mi solidnie benzyny. Przejeżdząm tak ok. 1-1,5km do przełączenia na gaz i tak w szybkim przeliczeniu na oko pali mi z 15l/100 wtedy, teraz zimą nawet więcej.
Spalanie gazu w normie ok. 10ki (miasto, autostrada itp) w trasie nawet ok. 8,5
Od 2 lat prawie jak go mam nie był wymieniany filtra paliwa,nie wiem jak długo tam siedzi więc chyba lepiej to zrobić - ale jaki wsadzać ? (do GL 92r. silnik 1.8aam)
A najlepszy jest wskaźnik poziomu paliwa: waha się tak o +- 1/5a więc nigdy nie wiem ile mam tej benzyny, staram się trzymać min. 1/4a i jak teraz trochę przeciągnąłem i opierał się już o czerwone kreski to zakładałem ze bedzie jeszcze 5-10l realnie ale zdechł przy rozruchu i nie odpalał.
zatankowałem 15l i wskazówka skoczyła blisko połowy gdzie zbiornik ma przecież chyba z 55l (?)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a co ma do tego wszystkie filtr paliwa ? To nie jest jego wina. Heh...nie sugeruj sie tutaj wskaznikiem paliwa, bo one z reguly chodza jak chca 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
dziwne pytanie kolego, pali benzynę jak jeździsz na benzynie, jeśli tylko w fazie rozgrzewania silnika to wiadomo że wówczas spalanie jest duże . Natomiast jeśli masz jakiś problem tego typu ze podczas jazdy na LPG znika też benzyna to opisz o co chodzi
- pablomed
- Members
to normlne
odpalasz a silnik za kazdym razem jest zimny jest na ssaniu igrzeje sie
wienc nie ma co to normalne takie spalanie w takim silniku
ja u siebie odpalam jak jest na plusie to chwile chodzi 20 sekund
dodaje gazu i na LPG tak żę chwila i jade
jak jest zimno to odpalam skrobie co jest
przecieram lampy układam sie w kokpicie zapinam pasy
czyli mija 2 minuty dodam gazu i jade ..
w sumie jak zaleje z 10 litrów to mi starcza na jakies 8 tys przebiegu całkowitego
odpalasz a silnik za kazdym razem jest zimny jest na ssaniu igrzeje sie
wienc nie ma co to normalne takie spalanie w takim silniku
ja u siebie odpalam jak jest na plusie to chwile chodzi 20 sekund
dodaje gazu i na LPG tak żę chwila i jade
jak jest zimno to odpalam skrobie co jest
przecieram lampy układam sie w kokpicie zapinam pasy
czyli mija 2 minuty dodam gazu i jade ..
w sumie jak zaleje z 10 litrów to mi starcza na jakies 8 tys przebiegu całkowitego
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
no tak też myślałem, że 15l w tych warunkach może być normalne, ale chciałem też wiedzieć jak u Was jest
no to może jeździsz głównie w długich trasach, u mnie jakśrednia trasa tak na oko 20km to 10l z trego co wyliczyłem teraz raczej nie starcza mi na 1000km
Inna sprawa, to temperatura reduktora do przełączania na gaz. u mnie jest chyba 35 i to jest zdaje się za mało
nie wiem czy ten niedogrzany gaz nie jest powodem że podśmierduje mi tak jakby spalinami w środku jak włączam nawiew i to przez dość długi czas zanim auto się dobrze dogrzeje, później już nie czuć.
k-m-r1 napisał(a):w sumie jak zaleje z 10 litrów to mi starcza na jakies 8 tys przebiegu całkowitego
no to może jeździsz głównie w długich trasach, u mnie jakśrednia trasa tak na oko 20km to 10l z trego co wyliczyłem teraz raczej nie starcza mi na 1000km
Inna sprawa, to temperatura reduktora do przełączania na gaz. u mnie jest chyba 35 i to jest zdaje się za mało
nie wiem czy ten niedogrzany gaz nie jest powodem że podśmierduje mi tak jakby spalinami w środku jak włączam nawiew i to przez dość długi czas zanim auto się dobrze dogrzeje, później już nie czuć.
- przemke
- Badacz tematu
u mnie jest chyba 10 ale przy -10 teżwłaczy sie pewnie cujnik padł ...
a druga sprawa to to że w tygodniu odpalam i do pracy smigam 9 km w jedną strone pozatym czasem na miasto WROCŁĄWSKIE trzeba pojechac
wyjdzie w tygodniu z 20 odpalań w tygodniu
na wekend to robie trasy czyli przynajmniej 200 km dziennie na raz
jednym słowem to takie spalanie to raczej norma i nie zmienisz tego
wienc oapalanie i jazda kilka km na zimnym silniku daje taki efekr
a druga sprawa to to że w tygodniu odpalam i do pracy smigam 9 km w jedną strone pozatym czasem na miasto WROCŁĄWSKIE trzeba pojechac
wyjdzie w tygodniu z 20 odpalań w tygodniu
na wekend to robie trasy czyli przynajmniej 200 km dziennie na raz
jednym słowem to takie spalanie to raczej norma i nie zmienisz tego
wienc oapalanie i jazda kilka km na zimnym silniku daje taki efekr
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)