witam mi też tyle paliii nawet przy brudnym filtrze gazu[shadow=red][/shadow]Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
-

jacekPlacekkk - Gaduła
no ja spróbuje wymienic jeszcze czujnik temperatury otoczenia silnika,to kosztuje 30 zł no i zobacze co dalej,bo kumpel mówił że komuś palił golf polo 12 l i wymienił ten czujnik i palił 9.Nie wiem to jeszcze nie taki majatek wiec mozna spróbowac.

Kasia
- kate.f1
- Berbeć
Witam.
Mam silniczek 1,8 75 koni i spalanie wychodzi mi na trasie 9.5 do 10 litrów przy obciążeniu 4 osób i szybkości 120 do 140 km/h. Na mieście 10 wciaga mi jak nic. Może to dużo, ale po mieście robię bardzo małe odcinki drogi i sporo trzeba hamować i przystawać.
Mam silniczek 1,8 75 koni i spalanie wychodzi mi na trasie 9.5 do 10 litrów przy obciążeniu 4 osób i szybkości 120 do 140 km/h. Na mieście 10 wciaga mi jak nic. Może to dużo, ale po mieście robię bardzo małe odcinki drogi i sporo trzeba hamować i przystawać.
-

Hagazi - Berbeć
Witaj tadek33.
Ten mój silniczek juz chyba tak ma. Zmieniałem w zimę cały układ zapłonowy, regulowałem gaz, wymieniam filtry i świece jak potrzeba i... nic. Mniej nie chce palić. Ale nie ruszam go bardziej, bo chodzi jak zegarek. Pali od ręki i nie robi mi
po trasie. Zawsze dojadę tam gdzie chce. Więc mu wybaczam te troszkę paliwa więcej. W końcu każdy ma jakiś nałóg, he he.
Pozdro.
Ten mój silniczek juz chyba tak ma. Zmieniałem w zimę cały układ zapłonowy, regulowałem gaz, wymieniam filtry i świece jak potrzeba i... nic. Mniej nie chce palić. Ale nie ruszam go bardziej, bo chodzi jak zegarek. Pali od ręki i nie robi mi
po trasie. Zawsze dojadę tam gdzie chce. Więc mu wybaczam te troszkę paliwa więcej. W końcu każdy ma jakiś nałóg, he he.
Pozdro.
-

Hagazi - Berbeć
- tadek33
Jak Wy to robicie ze 1,8 pali 10l/100km gazu w miescie - u mnie takie wyniki ma na benzynie a gazu wg mojej wiedzy powinien palic z 20% wiecej czyli jakies 12l/100km...
zastanawiem sie czy montowac do niego LPG...
-

Antoine - Czytacz
spalił mi 12!!!!!!!! fuck!!!!
ale to i tak mniej poprzednio!!!!!!! ciąg dalszy o tu jak coś http://www.golf3.pl/topics36/czy-czy-dz ... vt9704.htm
a myśle ze powinien palić 10-11
ale to i tak mniej poprzednio!!!!!!! ciąg dalszy o tu jak coś http://www.golf3.pl/topics36/czy-czy-dz ... vt9704.htm
a myśle ze powinien palić 10-11
-

jacekPlacekkk - Gaduła
[quote="Antoine"]Jak Wy to robicie ze 1,8 pali 10l/100km gazu w miescie - u mnie takie wyniki ma na benzynie a gazu wg mojej wiedzy powinien palic z 20% wiecej czyli jakies 12l/100km...
Kolego wszytko zależy od tego jak jeżdzisz ja miałem poprzedniego Golfika 1,8 75 kucy nie koni
i w miescie palił mi 10/11 a w trasie 8,5/9 ale tak jak mówie to wszystko zależy jak jezdzisz
a z tym czy zastanawiasz sie czy montowac LPG...jak dla mnie to głupie pytanie.zadaj sobie pytanie Kolego ile zapłacisz za 10 litrów benzyny a ile za 10l gazu.Dajmy przykład benzyna teraz kosztuje 4,59 a LPG 2,31(cenny u mnie) czyli za 10 litrów benzyny płacisz 45,90 a gazu za to masz kolego prawie 20 litrów i ile wiecej kilosów zrobisz??? czy nadal sie nie opłaca??
A po drugie Panowie to identyczny TEMAT juz istnieje wystarczy POSZUKAĆ
Pozdrawiam Bemo25
Kolego wszytko zależy od tego jak jeżdzisz ja miałem poprzedniego Golfika 1,8 75 kucy nie koni
i w miescie palił mi 10/11 a w trasie 8,5/9 ale tak jak mówie to wszystko zależy jak jezdzisz
a z tym czy zastanawiasz sie czy montowac LPG...jak dla mnie to głupie pytanie.zadaj sobie pytanie Kolego ile zapłacisz za 10 litrów benzyny a ile za 10l gazu.Dajmy przykład benzyna teraz kosztuje 4,59 a LPG 2,31(cenny u mnie) czyli za 10 litrów benzyny płacisz 45,90 a gazu za to masz kolego prawie 20 litrów i ile wiecej kilosów zrobisz??? czy nadal sie nie opłaca??
A po drugie Panowie to identyczny TEMAT juz istnieje wystarczy POSZUKAĆ
Pozdrawiam Bemo25
- bemo24
najnowsze pomiary spalania 1,8 AAM LPG
w niedziele jechałem do stolicu przejechałem 250km spaliłmi mi równo 8 lirtów gazu na 100km. jakies 5km w korku
dodam że do wawy jechalismy we dwoje i ok 100kg bagażu z powrotem jechałem sam
w niedziele jechałem do stolicu przejechałem 250km spaliłmi mi równo 8 lirtów gazu na 100km. jakies 5km w korku
dodam że do wawy jechalismy we dwoje i ok 100kg bagażu z powrotem jechałem sam

-

arek ryba - Members
kolejny wynik po tym jak chciałem skorygować 12litrów wyszedł
15litrów...i to tłumaczenie o dziurawym wydechuuu
pojechałem do innych gazowników,,,ustawił gościu ze "słuchu"
i czekamy na efekty.....kasy niewzioł,,,,
a kolego bemo aż tak nieszaleje więc myśle ze w 11powinienem się zamknąć na miescie i do tego dąże jak poczytacie to i owo w tematach i tu
http://www.golf3.pl/topics36/czy-czy-dz ... vt9704.htm
15litrów...i to tłumaczenie o dziurawym wydechuuu
pojechałem do innych gazowników,,,ustawił gościu ze "słuchu"
i czekamy na efekty.....kasy niewzioł,,,,
a kolego bemo aż tak nieszaleje więc myśle ze w 11powinienem się zamknąć na miescie i do tego dąże jak poczytacie to i owo w tematach i tu
http://www.golf3.pl/topics36/czy-czy-dz ... vt9704.htm
-

jacekPlacekkk - Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)