Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
golf3 gti 115km problem lpg
witam wszystkich. Jestem na tym forum nowy. I przepraszam za blendy. Wracajac do tematu. Mam problem z golfem3 2.0 gti lpg. Chodzi o to ze auto na bp chodzi jak nalezy jak ideal. Ale na gazie jest zupelnie inaczej jak nie ten samochod. Tak szarpie przerywa kicha w przeplywke ze az ja rozerwalo od dolu. swiece nowe kable i kopulka pozyczona od sprawnego auta wiec to mozemy wykluczyc. I musze dodac ze ma straszne spalanie na lpg. Instalacja 2gen. Wymieniony filtr gazu. I powietrza. Parownik tosemato star jakos tak. Ale napowno wiecie n jaki parownik chodzi. Mikser ma 37mm. Prosze o pomoc
- tomek:)
- Czytacz
wywal mikser wstaw blosa , ogarnij układ zapłonowy , dolot szczelny i wtedy będziesz normalnie jeździc 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

zero strzałów , brak problemów z muleniem , nie ma problemów z regulacja i montażem . Bardzo dobrze pracuje na 2e auto odżywa totalnie , wiadomo ja dałem za blosa 400 zł z redukcją 70 , a jak miałem mikser to muliło , strzelało , wymieniłem z 3 przepływki (300zł szt) i już dawno miałem założyc albo po małych konsultacjach z Opikem wymiana bezproblemowa i jaka jazda nie martwi się że strzeli tylko się jeżdzi 

-

-

do Blosa wychodziły różne gwizdki, w praktyce u nas nie występują inne jak standardowy, więc podejdzie idealnie, nawet średnica dolotu się zgadza więc żadnych przejściówek nie trzeba stosować
Jeżeli kupujesz używany to od razu wsadź zestaw naprawczy, składa się on z owego gwizdka, góry blosa (tam gdzie wąż wchodzi), sprężynki i najważniejszego - gumowej membrany.
No i uważaj przy dokręcaniu góry, obudowa jest aluminiowa i bardzo łatwo gwint przekręcić
Jeżeli kupujesz używany to od razu wsadź zestaw naprawczy, składa się on z owego gwizdka, góry blosa (tam gdzie wąż wchodzi), sprężynki i najważniejszego - gumowej membrany.
No i uważaj przy dokręcaniu góry, obudowa jest aluminiowa i bardzo łatwo gwint przekręcić

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
-

Dzieki chlopaki za pomoc. Jak czegos nie bede wiedzial to na forum napisze
[ Dodano: 2014-11-19, 22:55 ]
siema. chłopaki dawno mnie nie było na tym forum. niechcę zakłakać nowego posta. mam taki problem z moim LPG
to znaczy pali mi 18 litrów gazu parownik to BRC AT90E noi BLOS oczywiscie
pomożecie mi? blos mala śruba od biegu jałowego wykręcona 1.5 obrotu duża nie wiem. no i parownik jak go wyregulować?
[ Dodano: 2014-11-19, 22:55 ]
siema. chłopaki dawno mnie nie było na tym forum. niechcę zakłakać nowego posta. mam taki problem z moim LPG
to znaczy pali mi 18 litrów gazu parownik to BRC AT90E noi BLOS oczywiscie
pomożecie mi? blos mala śruba od biegu jałowego wykręcona 1.5 obrotu duża nie wiem. no i parownik jak go wyregulować?- tomek:)
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)