Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
golf III przekładka silnika z 1,8 na 2,0
Witam ma pytanie czy da radę przełożyć silnik bez wiekszych przeróbek. Oczywiscie mam silnik 1,8 75km a chciałbym włożyć 2,0 i mam pytanie czy będzie skrzynia pasowała i czy nie będzie dużych problemów z gazem i ogólnie z przekładką. Pozdrawiam i czekam na odp.
- pisu26
- Berbeć
hym częste pytanie,,,,,,,,,,z gory odpowiedz że nie opłaca się!
chyba ze twój 1,8 jest egzemplarzem idealnym czyli buda,blachy zawieszenie jest w niezimskim stanie!to się opłaca!!!
a jak nie to lepiej poszukaj golffa 2.0od razu
chyba ze twój 1,8 jest egzemplarzem idealnym czyli buda,blachy zawieszenie jest w niezimskim stanie!to się opłaca!!!
a jak nie to lepiej poszukaj golffa 2.0od razu
-

jacekPlacekkk - Gaduła
pisu26, oblicz sobie koszty potrzebego osprzętu do 2,0. Czyli zespół wtryskowy, przepływomierz, sterownik silnika. Moje zdanie jest takie, że jeśli chcesz już koniecznie robić taki swap to nie kupuj samego silnika tylko wyciąg wszystko z auta sprowadzonego na części. Najlepiej cały silnik ze skrzynią i półosiami , wiązki, sterownik silnika, dolot z przepływomierzem, niezbędne przekaźniki, pompę paliwa.
Kompletowanie wszystkiego jest bezsensowne, czasochłonne i na ogół coś wychodzi po drodze niespodziewanego i nierzyjemnego.
[ Dodano: 2008-09-17, 21:03 ]
I wyciąg to najlepiej z vento anglika, bo golfy GTI sa częściej zajechane.
Kompletowanie wszystkiego jest bezsensowne, czasochłonne i na ogół coś wychodzi po drodze niespodziewanego i nierzyjemnego.
[ Dodano: 2008-09-17, 21:03 ]
I wyciąg to najlepiej z vento anglika, bo golfy GTI sa częściej zajechane.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)