Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf III 1.8 Problemy z LPG
Witam posiadam golfa III 1.8 z 97 roku z instalacja gazową.Nie wiem co sie stało gdy odpalam na benzynie nie ma problemu a gdy przełanczam na gaz samochod gaśnie i auto wogole nie chce przełanczać sie na gaz bo za kazdym razem gasnie(butla jest pełna).Pozatym na benzynie jak jade rowniez gdy dochodzi do 2-3 tys obrotów auto sie dusi i na chwile traci moc po czym spowrotem ją odzyskuje.Prosze o pomoc co moze byc powodem i czy naprawa jest ksztowna..

- golfik1997
- Berbeć
sprawdź czy po rozgrzaniu silnik przełancza sie na gaz
jeśli nie to sprawdź czy elektro zawory sie otwierają takim cyknieciem
może pyc kwestia zapchanego filtra lpg
lub nie otwierający sie zawór
sprawdź czy zawur bespieczenstwa nie jest zkaarecony
sprawdź czystosc filtra
sprawdź czy klapka ciepłe zimne w dolocie sie nie zepsuła lub wezyk ją sterujacy nie pekł nie odczepił sie od kolektora ssącego
a potem napisz co znalazłes
jeśli nie to sprawdź czy elektro zawory sie otwierają takim cyknieciem
może pyc kwestia zapchanego filtra lpg
lub nie otwierający sie zawór
sprawdź czy zawur bespieczenstwa nie jest zkaarecony
sprawdź czystosc filtra
sprawdź czy klapka ciepłe zimne w dolocie sie nie zepsuła lub wezyk ją sterujacy nie pekł nie odczepił sie od kolektora ssącego
a potem napisz co znalazłes
- dziabi3
- Members
Dziwna sprawa bo to cyknięcie jest ale mi auto odpala sie na benzynie i przy przegazowaniu gdy powinien sie włonczyć gaz on gaśnie i nic auto czy jest rozgrzane czy nie ciagle to samo;/
Pozatym nie wiem czemu ale na benzynie tez jakos zaczeło go dusić jak ten gaz padł jakos traci moc i gaśnie.Bylem u takiego znajomego mowi ze to parownik ale do tego przestała mi świeci kontrolka gazu
Pozatym nie wiem czemu ale na benzynie tez jakos zaczeło go dusić jak ten gaz padł jakos traci moc i gaśnie.Bylem u takiego znajomego mowi ze to parownik ale do tego przestała mi świeci kontrolka gazu
- golfik1997
- Berbeć
Problem Roziązany
:):):)Węrzyk od mixera sie urwał i auto nie dostawało gazu a to ze kotnrolka nie sweciła to styku nie było juz jest ok:) tylko na benzynie chyba zapchane wtrdsyki bo go nadal dusi:)
:):):)Węrzyk od mixera sie urwał i auto nie dostawało gazu a to ze kotnrolka nie sweciła to styku nie było juz jest ok:) tylko na benzynie chyba zapchane wtrdsyki bo go nadal dusi:)- golfik1997
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)