Witam
Otóż mam problem z moja 3-ką 1,8 ABS instalacja gazowa 2 gen oraz sterownik voila plus ae170
Na benzynie i gazie dławi sie i gaśnie potem jest problem żeby odpalić albo wogóle nie odpala zauważyłem że jak jade na gazie to przy 1500 do 2000 obrotów ma zaniki mocy prycha i nie jedzie. U gazowca byłem na regulacje lpg powiedział że mam wymienić sonde lambde czy to może być przyczyna??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
no jezeli masz wadliwa sonde lambde to przy ori instalacji II gen ona odgrywa bardzo wazna role bo wysyla sygnaly jaki ma byc sklad mieszanki czy benzyny czy lpg. sonda lambda nie kosztuje majatku (tylko ja wymienic to masakra bo ciezki dostep a czasem zapieczona jest)
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Aha oki dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze takie pytanko czy moge uciać kabel od sondy?? nie mam wtyczki ale czekam na wypłate i czy moge tak jeździć przez jakiś czas?
- Gandziorek93
- Berbeć
Gandziorek93, odciąć???? przecież ma wtyczkę, chyba łatwiej ją rozłączyć. Jeżeli orzeczenie mechanika nie było poparte porządną diagozą w tym komputerową to szansa że sonda jest winna jest taka sobie. Z drugiej strony nowa sonda nigdy nie zaszkodzi, więc jeśli cię stać na być może niekonieczny spory wydatek, to zmieniaj, jeśli nie pomoże to pomartwisz się później.
- pablomed
- Members
No właśnie nie ma u mnie wtyczki kabel jest najprawdopodobniej zlutowany.
Gaźiarz dobry z polecenia sprawdzał vagiem i mówił że nieprawidłowe wartości pokazuje i żeby wymienić na boscha.
Gaźiarz dobry z polecenia sprawdzał vagiem i mówił że nieprawidłowe wartości pokazuje i żeby wymienić na boscha.
- Gandziorek93
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)