Witam mam taki problem z moim golfem ze gaśnie sam z siebie raz w tygodniu przynajmniej. Jadę sobie normalnie i nagle zapalaja sie kontrolki jak bym włączył stacyjki i silnik gaśnie i jak stane autem to nie odpala ani na benzynie ani na gazie, czuć aby paliwo tak jak by wtedy nie było iskry a jak zaczekam tak z 3-5 minut to zapali na dotyk. Zimą miałem odme mocno zabrudzoną ale jest cala wyczyszczona.
wymienione sa:
Nowe przewody wysokiego napiecia
nowe świece
palec i kopułka
czujnik temp
kostka stacyjki febi
wymieniłem tez na uzywany krokowiec i przepustnice ale sprawny.
Musze to jak najszybciej zlikwidować bo staje to sie dość niebezpieczne
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Winna cewka zapłonowa. W końcu padnie całkiem.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nieraz jest tez tak ze jak przejade jakis odcinek i silnik sie zagrzeje i wyłacze go i po chwili chce odpalic to nie odpali jak y brakło iskry bo czuć paliwem
A skad pewność ze cewka? Bo tak niby chodzi dobrze tylko raz po raz takie cos sie dzieje.
A cewke zapłonowa kupic nową zamiennik czy lepiej oryginał ze szrotu ?
A skad pewność ze cewka? Bo tak niby chodzi dobrze tylko raz po raz takie cos sie dzieje.
A cewke zapłonowa kupic nową zamiennik czy lepiej oryginał ze szrotu ?
Kuba
- Kuba21
- Czytacz
to sama cewke czy moduł tez wymienic?
[ Dodano: 2015-03-15, 14:01 ]
Sprawdziłem dzis przekazniki w skrzynce ebzpieczników wygladaja wporzadku nie sa nadpalone i wtyki sa czyste. Kopułka i palec wporzadku świece również suche i koloru czerwonego / taki jasny braz. odma czysta. silnik pracuje równo. jedyne co mnie zastanawia to popękana cewka ale to takie male pekniecia
[ Dodano: 2015-03-15, 14:01 ]
Sprawdziłem dzis przekazniki w skrzynce ebzpieczników wygladaja wporzadku nie sa nadpalone i wtyki sa czyste. Kopułka i palec wporzadku świece również suche i koloru czerwonego / taki jasny braz. odma czysta. silnik pracuje równo. jedyne co mnie zastanawia to popękana cewka ale to takie male pekniecia
Kuba
- Kuba21
- Czytacz
Jeśli cewka jest popękana, to może przebijać prąd i stąd te problemy. Ja przy uszkodzonym module cewki, nie miałem w ogóle iskry. Najlepiej jakbyś założył cały zestaw (cewka + moduł) od kogoś i sprawdził jak działa, a potem dopiero kupić (może na jakimś szrocie pozwolą Tobie najpierw przetestować część).
-

kolopn - Czytacz
Zależy jaką masz cewkę. Ja w ABU moduł miałem przykręcany od dołu do cewki. U Ciebie w AEE moduł jest chyba przynitowany do cewki i nie jest to rozbieralne (Mogę się mylić.) Tak czy inaczej, jeśli cewka ma przebicie to należy ją wymienić.
-

kolopn - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)