Pozdrawiam

Moderator: Moderator

Pierwszy raz mam do czynienia z LPG w aucie
Faktem, że kończy niedługo 10 lat (o ile już nie skończyła - butla jest nowa do 2019), a nie wiem jak poprzedni właściciel autka dbał o te elementy i czy nie było to powodem rozstania z nim 
)mundek9098 napisał(a):Kwestia podwójnego spalania rozwiązana - domorosły gaziarz podpiął źle przekaźnik.. Dalej niestety pozostała kwestia 50% spadku mocy na LPG. Moc wraca losowo w okolicach 3.5k obrotów (granica smierci silnika)
wspomniałeś w pierwszym poście że planujesz regulację.Podjedż do jakiegoś zakładu serwisującego instalacje lpg i niech obejrzą/zdiagnozują tą instalację 
W każdym razie dzisiaj po wymianie świec skończył mi się gaz więc byłem zmuszony jechać 30-40km na benzynie. Po tankowaniu LPG leciało jak nowo narodzone - nawet średnie spalanie pokazywało 6.5/7.0 - zobaczymy jutro, jak problem wystąpi to znaczy tylko tyle, że mam padnięty czujnik temperatury no i przede wszystkim LPG nie lubi zimna 
Może być to kwestia gazu ale to zobaczymy dopiero przy następnym tankowaniu
Na chwilę obecną dziękuję
W każdym razie w przypadku gdy ktoś będzie miał takie objawy jak ja to ŚWIECE! Przede wszystkim 
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 20 gości