Witam!
Jest od groma tematow ze muli na gazie na 1.8.
Ja mam inne pytanie czy na tym silniku 1.8GT 90km da rade wyregulowac,ze bedzie mial takie same osiagi ,badz zblizone do bezyny razem ze spalaniem max 13litrów?
Posiadam instalacje lovato i z tego co dowiedzialem się jest ona 2 generacji.
Pytania kieruje do tych ,ktorzy posiadaja ten silnik z lpg.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pod maska masz reduktor i z niego idzie rura tam masz takie pokretlo, regulacja dawki, rozkrec troche 

Moj gofer :
moj-golf/mk3-1-8-adz-by-suchy-t70819.html
-

Suchy95 - Badacz tematu
Suchy95 napisał(a):pod maska masz reduktor i z niego idzie rura tam masz takie pokretlo, regulacja dawki, rozkrec troche
tak nie wyreguluje na słuch . Jedź do ogarniętego gazownika co podepnie pod komputer i wszystko ładnie poustawia żeby dawka była nie za bogata i nie za uboga
do tego profilaktycznie wymiana filtra gazu 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Suchy95 napisał(a):pod maska masz reduktor i z niego idzie rura tam masz takie pokretlo, regulacja dawki, rozkrec troche
świetna rada, pogratulować
Wszystko zależy od tego w jakim stanie masz silnik, jak kompresja i jego ogólne zużycie
Druga sprawa, wszystko zależy od tego jaką masz instalację. Trzecia sprawa, zależy od tego jaką masz nogę
Podstawa to wymiana wszystkich filtrów, wyczyszczenie dolotu i wtedy jedź do gaziarza na regulację, bo takie porady jak wyżej spowodują że zaraz będziesz zakładał temat o kupnie nowego silnika

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
u mnie gazownik podpial kompa ale potem i tak skrecil tym pokretlem, nie moge teraz wciskac gazu do konca bo sie dusi
ale i tak pali z 11
ale i tak pali z 11Moj gofer :
-

Suchy95 - Badacz tematu
I podpiął pod kompa pewnie tylko po to żeby się pobawić wtyczką nie?
Zmień gazownika, bo albo on nie potrafi ustawić, albo masz druciarską instalację, tyle to mi pali po mieście albo na ekspresówce 2.0
Zmień gazownika, bo albo on nie potrafi ustawić, albo masz druciarską instalację, tyle to mi pali po mieście albo na ekspresówce 2.0

-

Opik - Members
przed ta regulacja palil z 14 dlatego pojechalem, zalozyl nowy reduktor filtry.
ale czytalem po forach ze te silniki tak pala
ale czytalem po forach ze te silniki tak pala

Moj gofer :
-

Suchy95 - Badacz tematu
Suchy95 napisał(a):u mnie gazownik podpial kompa ale potem i tak skrecil tym pokretlem, nie moge teraz wciskac gazu do konca bo sie dusiale i tak pali z 11
Zmień gaziarza bo dobry gagatek . Cóż to za jazda jak się dusi pojechał bym do innego magika na sprawdzenie jaka dawka itp .
Opik napisał(a):Zmień gazownika, bo albo on nie potrafi ustawić, albo masz druciarską instalację, tyle to mi pali po mieście albo na ekspresówce 2.0
otóż to spalanie jakie mam w 2.0 jest super
ale mam też dobrego znajomego z analizatorem i gaz ustawiony tak jak w książce pisze 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
Jasne,że się da,ale jest kilka ale.eryk2233 napisał(a):Ja mam inne pytanie czy na tym silniku 1.8GT 90km da rade wyregulowac,ze bedzie mial takie same osiagi ,badz zblizone do bezyny razem ze spalaniem max 13litrów?
Po pierwsze silnik musi być "zdrowy",bo jak ma jakieś bolączki i pali benzyny 11/100 to gazu spali z 15.
Po drugie,jeśli silnik jest ok,i masz spalanie benzyny w normie to przy dobrze założonej i wyregulowanej instalacji nie powinieneś odczuć różnicy między BP a LPG.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
panowie regulowac to ja sam potrafie,niewiele to dało-jesli chodzi o naprawy/wymiany to sie sam za to nie zabieram bo mam osobe ktora bardzo dobrze jest w stanie to zrobic ,kiedy ja amator moge tylko cos zepsuć.nie zna się jednak na gazie,wiec pytanie skierowałem tu i dopiero odpowiedz łukasza to była to odpowiedz na która czekałem.Dzieki wielkie,o to mi chodziło
- eryk2233
- Czytacz
napisałem to samo w pierwszym poście
Wszystko zależy od tego w jakim stanie masz silnik, jak kompresja i jego ogólne zużycieDruga sprawa, wszystko zależy od tego jaką masz instalację. Trzecia sprawa, zależy od tego jaką masz nogę
Podstawa to wymiana wszystkich filtrów, wyczyszczenie dolotu i wtedy jedź do gaziarza na regulację, bo takie porady jak wyżej spowodują że zaraz będziesz zakładał temat o kupnie nowego silnika
-

Opik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)