Witam wszystkich uzytkownikow.
mam taki problem w swoim golfie po odpaleniu na wolnych obrotach faluja obroty czesto zawiesza sie na 2000. Zaraz po odpaleniu chwile faluja obroty i gasnie (czasem obroty schodza do 500 i szarpie silnikiem). Podczas dodawania gazu auto sie dlawi o jezdzie nie ma co mowic szarpie i wcale nie ma mocy.
Powiem ze wymienione zostaly:
-Przepustnica
-monowtrysk
-sonda lambda
-pompka paliwa
-czujnik temperatury wody
Moj silnik to 1.8 ABS + LPG (nie znam sie na gazie ale chyba jest to holenderska instalacja)
Prosze o Pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Proponuje zrobić reset kompa przez odpięcie klemy na cala noc.
Możliwe ze komp od benzyny nałapał błędów podczas pracy na lpg.
Możliwe ze komp od benzyny nałapał błędów podczas pracy na lpg.
-

Radekb351 - Gaduła
Silniczek krokowy sprawdzalem jest ok. Klemy tez odpinalem.
Golfina stoi juz 6 tygodni.
Czy moze miec to cos wspolnego z LPG?? Slyszalem ze tam jest jakis parownik ale nie wiem gdzie to jest i co to jest. Moze to trzeba wyczyscic??
Golfina stoi juz 6 tygodni.
Czy moze miec to cos wspolnego z LPG?? Slyszalem ze tam jest jakis parownik ale nie wiem gdzie to jest i co to jest. Moze to trzeba wyczyscic??
- arkadiosCabrio
- Berbeć
arkadiosCabrio napisał(a):Czy moze miec to cos wspolnego z LPG?? Slyszalem ze tam jest jakis parownik ale nie wiem gdzie to jest i co to jest. Moze to trzeba wyczyscic??
bardzo mało prawdopodobne. uruchamia się przecież na benzynie...ja obstawiam cewkę lub nawet resztę układu elektrycznego, palec, kopułka, przewody WN
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ale zjak byla by to cewka to powinien gorzej palic a pali normalnie. Co do palca kopolki i kabli to byly juz wymienione.
Sonda lambda dziewnie sie zachowuje podpowiedzieli mi ze moze to miec zwiazek z dziurawym wydechem. Dzis jade sprawdzic wydech.
Sonda lambda dziewnie sie zachowuje podpowiedzieli mi ze moze to miec zwiazek z dziurawym wydechem. Dzis jade sprawdzic wydech.
- arkadiosCabrio
- Berbeć
jak będziesz miał dziurawy wydech to będzie miał złe dawkowanie paliwa. A JEŚLI CHODZI O CEWKĘ TO ALBO DZIAŁA ALBO NIE DZIAŁA MOŻE MIEĆ JESZCZE PRZEPIĘCIA ALE TO MOŻNA SPRAWDZIĆ JAK JEST CIEMNO. PODNOSISZ MASKĘ I WIDZISZ JAK PRZESKAKUJĄ ISKRY!! Falujące obroty wyglądają mi tutaj na silniczek krokowy...
-

flash15 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)