Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Golf 3 1.4 problem
Witam.Mam problem z golfem 1.4 LPG gdy na przełączniku mam ustawione "GAZ" i odpalam to podaje również benzynę . Czym to jest spowodowane ?
Ostatnio edytowano 25 sty 2014, o 18:26 przez Adrian94, łącznie edytowano 1 raz
- Adrian94
- Czytacz
Kolego to jest pytanie,czy ten pytajnik to pomyłka?Adrian94 napisał(a):Mam problem z golfem 1.4 LPG gdy na przełączniku mam ustawione "GAZ" i odpalam to podaje również benzynę ?
Zadajesz pytanie,czy stwierdziłeś fakt?
Napisz coś więcej,co to za instalacja,jaka generacja?
Ostatnio edytowano 25 sty 2014, o 18:26 przez łukasz1983, łącznie edytowano 1 raz
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
łukasz1983 napisał(a):Kolego to jest pytanie,czy ten pytajnik to pomyłka?Adrian94 napisał(a):Mam problem z golfem 1.4 LPG gdy na przełączniku mam ustawione "GAZ" i odpalam to podaje również benzynę ?
Zadajesz pytanie,czy stwierdziłeś fakt?
Pomyłka.Poprawione.
- Adrian94
- Czytacz
brak odciecia sygnału na wtryskiwacz
chyba że chodzi o podawanie paliwa przez pompke
chyba że chodzi o podawanie paliwa przez pompke
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
-

łukasz1983 - Members
-

łukasz1983 - Members
Pompka paliwa nie bez powodu pracuje na gazie. O ile w mono punkcie można pompkę odciąć to w silniku z wtryskiem wielopunktowym gdzie wtryskiwacze są przed zaworami, szybko się przegrzeją i staną bez chłodzenia benzyną.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Kolego to nie jest prawda. Jak wtryskiwacze umieszczone w listwie wtryskowej obok silnika, na dodatek ich końcówki sa chłodzone powietrzem dolotowym moga się przegrzać ?
Nie przegrzewją się.
Problem jest inny: wtryskiwacze nigdy nie są idealnie szczelne. Sladowa ilość paliwa wyciekająca przez nie mimo że są zamknięte pozwala utrzymać dysze wtryskiwaczy w czystości, spłukuje osady z powietrza dolotowego co jest istotne szczególnie w starych silnikach z plująca odmą.
Miałym z tym do czynienie, w golfie z LPG ze zniszczonymi uszczelkami zaworów wtryskiwacze się po prostu zapaprały czarnym nagarem po odłączeniu pomki, musisałem wymienić listwę wtryskową bo czyszczenie w warunkach domowych nie bardzo się da zrobić a fachowe jest droższe niż używana listwa.
Dlatego w mocniej zużytych silnikach lepiej nie odłączac pomki, ale nie z powodu przegrzewania. Wielpunkt czy jednopunkt - małe to ma zanczenie
Nie przegrzewją się.
Problem jest inny: wtryskiwacze nigdy nie są idealnie szczelne. Sladowa ilość paliwa wyciekająca przez nie mimo że są zamknięte pozwala utrzymać dysze wtryskiwaczy w czystości, spłukuje osady z powietrza dolotowego co jest istotne szczególnie w starych silnikach z plująca odmą.
Miałym z tym do czynienie, w golfie z LPG ze zniszczonymi uszczelkami zaworów wtryskiwacze się po prostu zapaprały czarnym nagarem po odłączeniu pomki, musisałem wymienić listwę wtryskową bo czyszczenie w warunkach domowych nie bardzo się da zrobić a fachowe jest droższe niż używana listwa.
Dlatego w mocniej zużytych silnikach lepiej nie odłączac pomki, ale nie z powodu przegrzewania. Wielpunkt czy jednopunkt - małe to ma zanczenie
- pablomed
- Members
Gwarantuje Ci że wtryskiwacze przy odłączonej pompce się zapiekają i z powodu który opisałeś i z powodu nadmiernej temperatury. Poza tym sprawny wtryskiwacz jest szczelny.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)