Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
golf 1.8 GT 140km max???
witam! Ostatnio zauważyłem w moim golfiku ze najwiecej pojedzie 140km wiecej juz nie chce przepustnica jest wtedy otwarta do półowy a drógą połówke otwieram czyli pedał do końca i wogóle nie przyspiesza 140 km i tyle.. Na bezynie jak i na gazie... 

- pery7
- Berbeć
Podciągnij lekko linkę pedału przyspieszenia, powinno pomóc.
A jak nie to pytanie: Jak dawno zmieniane były elementy układu zapłonowego ( kable WN, palec, kopułka, świece )?
Trzecie - kiedy wymieniany był filtr paliwa, powietrza, LPG?
A jak nie to pytanie: Jak dawno zmieniane były elementy układu zapłonowego ( kable WN, palec, kopułka, świece )?
Trzecie - kiedy wymieniany był filtr paliwa, powietrza, LPG?
-

prezesik - Members
Podciągnij lekko linkę pedału przyspieszenia
linka gazu czy nie ? bo zglupialem haha
linka gazu czy nie ? bo zglupialem hahaAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
z ta przepustnica troszkę niejasno opisałeś rozumiem że wciskasz gaz do połowy osiągasz 140 i dalsze wciskanie już nic nie daje.
Trzeba sprawdzić podstawy: ustawienie rozrządu i zapłonu. Ale prawie na bank przyczyna będzie w instalacji LPG, a konkretnie zbyt mały mikser LPG dławiący silnik (ma być 38 mm) albo nieprawidłowe modyfikacje dolotu wykonane przez gazowników - dodatkowa niepotrzebna zwężka albo zablokowanie klapki pod filtrem powietrza tak że ciągnie non stop ciepłe powietrze od kolektora wydechowego
Trzeba sprawdzić podstawy: ustawienie rozrządu i zapłonu. Ale prawie na bank przyczyna będzie w instalacji LPG, a konkretnie zbyt mały mikser LPG dławiący silnik (ma być 38 mm) albo nieprawidłowe modyfikacje dolotu wykonane przez gazowników - dodatkowa niepotrzebna zwężka albo zablokowanie klapki pod filtrem powietrza tak że ciągnie non stop ciepłe powietrze od kolektora wydechowego
- pablomed
- Members
u mnie było takie coś jak miałem pękniętą podstawę wtrysku (łapał lewe powietrze) to max 140 i dalej nie chciał iść po wymianie podstawy idzie jeszcze dużo dalej ;D
odpal samochód i zaruszaj tym plastikiem co jest nad przepustnicą jak będzie nie równo chodził i tracił obroty to na 80 % to wina podstawy wtrysku
odpal samochód i zaruszaj tym plastikiem co jest nad przepustnicą jak będzie nie równo chodził i tracił obroty to na 80 % to wina podstawy wtrysku
- PabloSBT
- Members
-

Radekb351 - Gaduła
a wiec tak mam silnik 1.8 90 km i predkosc max u mnie jest 170 tzn pewnie by bylo wiecej ale mialem zakret i nie moglem juz mocniej by nie wypasc z drogi. oczywiscie bylo to na benzynie na gazie mam 140 km/h 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
uuuu koledzyyyyy
mam ten sam silnik 1.8 ABS 90 KM i na gazie jest super ostatnio patrzylem i do 6000 tys obrotow bez problemow ciagnie spalanie mam ustawione na ok 10 11 i 160 km jedzie bez problemu, przy przyspieszaniu nawet na gazie czuc ze w fotel lekko wciska lekko ale zawsze, wkoncu to tylko 90 KM
takze polecam dawke lpg zwiekszyc tak by palik ok 11 L i bedzie super, mozliwe ze kat zaplonu trzeba ustawic troszke bo na lpg niby troszke wyzszy powinien byc niz na pb. ja mam ustawiony na czuja i auto smiga jak nie wiem.
mam ten sam silnik 1.8 ABS 90 KM i na gazie jest super ostatnio patrzylem i do 6000 tys obrotow bez problemow ciagnie spalanie mam ustawione na ok 10 11 i 160 km jedzie bez problemu, przy przyspieszaniu nawet na gazie czuc ze w fotel lekko wciska lekko ale zawsze, wkoncu to tylko 90 KM
takze polecam dawke lpg zwiekszyc tak by palik ok 11 L i bedzie super, mozliwe ze kat zaplonu trzeba ustawic troszke bo na lpg niby troszke wyzszy powinien byc niz na pb. ja mam ustawiony na czuja i auto smiga jak nie wiem.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
no dokładnie zgadzam się z przed mówcą
też mam ten silnik i na gazie leciałem 160 chodź miałem jeszcze troche pod nogą, i też mi pali tak 10-11l i niema żadnego problemu przy wyprzedzaniu.
też mam ten silnik i na gazie leciałem 160 chodź miałem jeszcze troche pod nogą, i też mi pali tak 10-11l i niema żadnego problemu przy wyprzedzaniu.-

norbi697 - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)