Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
GOLF 1,6 ABU. Lpg ok. szaleje na benzynie.
W moim golfie 1,6 ABU gdy odpale na zimnym to chodzi nie równo i głośno. Tak jest tylko na benzynie bo na lpg wszystko chodzi jak powinno. Na ciepłym odpala i chodzi jak trzeba na PB i lpg. Reset kompa nie pomaga. Widziałem na forum żeby spróbować wypiąć jakąś wtyczkę od czujnika. Która to i gdzie jest ta wtyczka w moim silniku ?
- pepe1288
- Berbeć
Wiesz gdzie masz przepustnice? tam jest taka wtyczka i ja trzeba odpiąć nie będzie ci juz wariował ale zauważysz większe spalanie benzyny więc nie bądź zdziwiony.
tu masz zdjęcie gdzie ona jest tam jest zaznaczone i pod tym znajduje się przepustnica.

tu masz zdjęcie gdzie ona jest tam jest zaznaczone i pod tym znajduje się przepustnica.

moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Kolego odepnij wtyczke z 4-pinowego czujnika temperatury. Znajduje sie od po prawej stronie silnika pod aparatem zaplonowym w plastikowym kroccu przy glowicy. Jezeli na zdjetej wtyczce obroty na zimnym silniku beda na poziomie 1100 bez falowania to masz ten czujnik do wymiany. On odpowiada za dawkowanie paliwa w zaleznosci od temp. plynu oraz od wskazan na liczniku.
Nie polecam kupowania tanich zamiennikow za 30 zeta, bo obroty moga byc nie takie jak trzeba i wskazania na liczniku beda przeklamane. Lepiej czujnik kupic w ASO.
Nie polecam kupowania tanich zamiennikow za 30 zeta, bo obroty moga byc nie takie jak trzeba i wskazania na liczniku beda przeklamane. Lepiej czujnik kupic w ASO.
-

prezesik - Members
Sprawdziłem ten czujnik. Wypiąłem go i tak jakby słychać zmianę ale nadal obroty odrobinę falują i chodzi nie równo. Na gazie wszystko Ok. Jak pochodzi na gazie i jest ciepły to chodzi równo. Co to może być w takim razie ? Czy może to być sonda lambda ?
- pepe1288
- Berbeć
a silnik krokowy masz dobry?
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)