Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gaz wariuje
Ostatnio edytowano 2 sty 2012, o 11:49 przez PaZi91, łącznie edytowano 1 raz
-

PaZi91 - Czytacz
PaZi91, poszukaj ostatniego paragonu z tankowania jak będzie z listopada to tak jak K@mil, pisze
a to sorki, za wolno pisałem
sprawdż na butli jak siedza konektorki na elektrozaworze, może nie otwiera ?
a to sorki, za wolno pisałem
sprawdż na butli jak siedza konektorki na elektrozaworze, może nie otwiera ?
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
PaZi91, na początek zresetuj wszystko, czyli odłącz najlepiej na noc kleme + z aku
Pózniej podłącz i niech golfik pochodzi sobie z 5/10min na wolnych obrotach i zobacz czy bedzie lepiej
Jak nic sie nie zmieni to do gazownika, przyczyną tego ze nie działa Ci na gazie moze byc zepsuta centralka gazu (czyli ten przelacznik co wstawiles foto)
Ale jak pisalem najpierw reset, bardzo czesto pomaga
Pózniej podłącz i niech golfik pochodzi sobie z 5/10min na wolnych obrotach i zobacz czy bedzie lepiej
Jak nic sie nie zmieni to do gazownika, przyczyną tego ze nie działa Ci na gazie moze byc zepsuta centralka gazu (czyli ten przelacznik co wstawiles foto)
Ale jak pisalem najpierw reset, bardzo czesto pomaga

-

K@mil - POMOCNIK

spróbuje ale wątpię czy to pomoże
dodam jeszcze ze auto było u blacharza wstawiał progi i robił konserwacje i ja go odebrałem widziałem ze grzebał przy butli bo zegar i pokrywa była zdjęta no ale chyba zakręcał zawór na butli . Jak odebrałem było oki stało sie to dwa dni po odbiorze tam tez stało auto dość długo odpięte od prądu itp dodam że w przeszłości zdarzyło mi się tak ale jakoś to przeszło
dodam jeszcze ze auto było u blacharza wstawiał progi i robił konserwacje i ja go odebrałem widziałem ze grzebał przy butli bo zegar i pokrywa była zdjęta no ale chyba zakręcał zawór na butli . Jak odebrałem było oki stało sie to dwa dni po odbiorze tam tez stało auto dość długo odpięte od prądu itp dodam że w przeszłości zdarzyło mi się tak ale jakoś to przeszło-

PaZi91 - Czytacz
wiesz u mnie juz dawno przestały działać te kontrolki od gazu.. po prostu liczę km. Ponoć trzeba jechać do gazownika i wymienić jakiś czujnik w butli.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
PaZi91 napisał(a):spróbuje ale wątpię czy to pomożedodam jeszcze ze auto było u blacharza wstawiał progi i robił konserwacje i ja go odebrałem widziałem ze grzebał przy butli bo zegar i pokrywa była zdjęta no ale chyba zakręcał zawór na butli . Jak odebrałem było oki stało sie to dwa dni po odbiorze tam tez stało auto dość długo odpięte od prądu itp dodam że w przeszłości zdarzyło mi się tak ale jakoś to przeszło
Kolego wrzuć foto butli.
Wg mnie na wskaźniku butli jest plastikowa przezroczysta osłonka zegara, a w nim znajduje się czujnik magnetyczny. Wystarczy ustawić szkiełko w odpowiednim miejscu i będzie dobrze wskazywać. Po prostu trzeba wyczuć.
Jak będziesz miał końcówkę gazu w butli zajrzyj do butli, ustaw odpowiednio szkiełko z czujnikiem w taki sposób, aby zaświeciła się czerwona kontrolka rezerwy i powinno być dobrze.
-

prezesik - Members
PaZi91 napisał(a):ale to schodzimy z tematu bo zegar mi jest nie potrzebny ja też liczę km , chodzi o to ze nie zawsze mi sie przełącza na gaz i jak się juz przełączy to świecą obydwie kontrolki ja powyżej na foto
mi zawsze swieca obie ta czerwona i ta od gazu
czerwona sie nie przejmuj musi wazne by swiecila ta od gazu.
jak mruga tzn ze chodzi na pb a jak swieci juz ciagle to jest na gazie.
[ Dodano: 2011-12-29, 12:15 ]
pojedz na szrot kup jedna badz dwie centralki od lpg i sprawdz czy to ich wina.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)