Coraz mocniej zastanawiam się nad założeniem gazu, w zasadzie to jestem już praktycznie zdecydowany. Ale chciałbym się dowiedzieć jak te silniki pracują na gazie. zamierzam założyć sekwencję, z tego co wiem to 2.0 8v dość dobrze znoszą gaz, chociaż najwięcej na gazie jeździ chyba 2E. jak orientacyjnie może wyglądać spalanie gazu, jeżeli latem palił ok 8L Pb, teraz różnie, jak krótka trasa to na MFA ciężko zejść poniżej 10, jak pare km zrobi to spokojnie schodzi. Jak ze wskazaniami MFA? dokładnie nie mierzyłem ale ogólnie to wskazania komputera pokrywają się z rzeczywistością.
z góry thx za odp
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gaz w 2.0 ADY
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
na lpg wskazania nie będa dokładne nie da rady tego uzyskać. A palił będzie tyle ile trzeba - 15-20 procent więcej niż benzyny jeśli uda się trafić na dobrego instalatora + dobre komponenty . Mój 2E oczywiście na II generacji w takich warunkach jak głównie jeźdżę czyli po 15 km do pracy przez wiochę i po górkach palił 8.5 benzyny lub 10-11 l LPG. Tak było jeszcze parę dni temu, dziś kurna stwierdziłem że sonda umarła, 330 tys miała prawo.
- pablomed
- Members
Ja takrze mam instalację II generacji i przy mojej jeżdzie
na kapciach 215/40/16 pali i 14litrów lpg. oczywiście zakładaj sekwencje nie będziesz miał problemów ze strzałami i kupowaniem potem przepłwek,które tanie nie są
a lecą jak szalone. To chyba mi przyzna racje koleżka wyżej
.
[ Dodano: 2010-12-11, 16:20 ]
a dodam,że poza tym autko sprawuje się
.Nie mam żadnych problemów z gazem a mam gaz od 2007 roku w autku
,czyli od kąd go zwlokłem z germanii
.
na kapciach 215/40/16 pali i 14litrów lpg. oczywiście zakładaj sekwencje nie będziesz miał problemów ze strzałami i kupowaniem potem przepłwek,które tanie nie są
a lecą jak szalone. To chyba mi przyzna racje koleżka wyżej
. [ Dodano: 2010-12-11, 16:20 ]
a dodam,że poza tym autko sprawuje się
,czyli od kąd go zwlokłem z germanii -

b-bobo - Czytacz
ady z sekwencją daje rade znam z autosij bo w alhambrze mam taki zestaw. sew. stag listwa waltec . tylko strojąc gaz powinni dobrze dobrać dysze na listwie bo z początku u mnie były za małe i sie dławił ale łatwo da sie to zrobić bo po stwierdzeniu tego dysze zostały rozwiercone wiertełkiem 2mm i jest ok. jest taki przekicznik na to tylko nie pamiętam jak się to liczyło moc podzielic na cilindry czy jakoś tak.
-

SYLWEEQ79 - Members
pablomed, b-bobo, ale i na klapowy jest rada u ,mnie jak piz...ło to stał jak wryty ale troszkę dłubania troszke regulacij i przepływka ja nowa na vagu idealnie. 
-

SYLWEEQ79 - Members
Aleś PABLOMED udany
.Mi tylko ccodziło,że już nie warto wkładać zwykłej instalacji tylko teraz sekwencja jest na topie.
Wiem koleżko że da się go podreperować bo u mnie taki właśnie jest po poprawkach już
i śmiga bez problemu
.
.Mi tylko ccodziło,że już nie warto wkładać zwykłej instalacji tylko teraz sekwencja jest na topie.
Wiem koleżko że da się go podreperować bo u mnie taki właśnie jest po poprawkach już
i śmiga bez problemu
.-

b-bobo - Czytacz
ja nie mam zamiaru nic dłubać. poza tym w ADY jest wtrysk sekwencyjny więc wybór jest tylko jeden 
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)