witam.,
wlasnie chce kupic golfa 3. zastanawailem sie nad dieslem, ale jednak podjalem decyzje ze bedzie to benzyniak - 1,6.. chciałbym do niego zamontowac gaz.. mozecie mi poweidzec ile bedzie kosztowac taka instalacja?? kompletnie sie nie orientuje wtym.. i ile bedzie spalal?? do pracy ma troche daleko bo 30 - co prawda w trasie, a nie przez miasta - i zalezy mi na malym zuzyciu paliwa.
prosze o odpoweidz. z gory dzieki!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Gaz w 1,6 rok 96
dzisiaj koleś montował instalację do 1,6 93 dał 1500 zł wlew w skrzynecce gdzie paliwo, zbiornik w kole konkret instalacja co do palenia to mój 1,8 pali 8-9 litra koszt na 190km 36 zł, pałująć motor 40 zł 190km. zalezy u kobo robisz nieraz warto dać więcej ale konkret papudroków jest dużo. pozdro
- barrister
- Czytacz
Re: Gaz w 1,6 rok 96
Sprawdź najpierw jaki ma motorek pod maską. Jedno, czy wielopunktowy, do silnika - dobierzesz instalację LPG.
Mój 1,6 z 1996 ma silnik AEE. Jest więc z wtryskiem wielopunktowym, Ma też plastikowy kolektor więc instalacja musiała być sekwencyjna. Zakładana w DOBRYM WARSZTACIE. Jeśli masz podobny motorek - nie daj się omamić "gwizdkami" zakładanymi w plastikowy kolektor i tanimi instalacjami. Jak chcesz być zadowolony - nie oszczędzaj na instalacji. Mój w mieście pali 10 litrów gazu na 100 km przy dość ciężkim bucie. Ogólnie jestem zadowolony, Nie widzę wyraźnego spadku mocy w porównaniu z jazdą na benzynie. Pozdrawiam i życzę radości z zagazowanej trójeczki
Mój 1,6 z 1996 ma silnik AEE. Jest więc z wtryskiem wielopunktowym, Ma też plastikowy kolektor więc instalacja musiała być sekwencyjna. Zakładana w DOBRYM WARSZTACIE. Jeśli masz podobny motorek - nie daj się omamić "gwizdkami" zakładanymi w plastikowy kolektor i tanimi instalacjami. Jak chcesz być zadowolony - nie oszczędzaj na instalacji. Mój w mieście pali 10 litrów gazu na 100 km przy dość ciężkim bucie. Ogólnie jestem zadowolony, Nie widzę wyraźnego spadku mocy w porównaniu z jazdą na benzynie. Pozdrawiam i życzę radości z zagazowanej trójeczki
Ostatnio edytowano 17 kwi 2008, o 13:53 przez Pan Kleks, łącznie edytowano 1 raz
- Pan Kleks
- Czytacz
dzieki za odp. zastanawialem sie tez nad kupnem diesla.. ale jakos sie boje. kuzyn kupil diesla jakis czas temu - padla turbina i sporo za naprawe wywalil. wiec zdecydowalem sie na benzyne,. mam na oku 2 modele. na razie czekam do maja, az ojcec zgodzi sie mi kredyt wziac
jak kupie to sie pochwale 
jak kupie to sie pochwale 
- patrys1989
- Czytacz
moze ja się wypowiem
posiadam golfa 1,4 abd 60 kucy i jeden osioł
załozyłem gaz do jedno punktu za 1600zł na bingo m
na pierwszej butli zrobiłem 26 litry 330km czyli nie całe 8 litrów na terasie tylko
ale ile deska pod prawa nogą wytrzymała kop wiekszy niz na benzynie
jak sie okazało parownik był mocno rozkrecony i mieszanak bogata bogata
skrciłem parownik bo przedtem to taka bogata była ze na zimnym silniku nie pracował na gazie
i wynik na 44 litrach 545km co daje jakies 8,1 ltra <2 tankowania 60 zł full i 40 zł>
ale 300 na trasie a reszta po miescie przy lekko ciezkim bucie ale lekko
kupiłem kabelek i sam ustawie lpg bo gostek niemiał pojecia co robi az smiac sie chciało
posiadam golfa 1,4 abd 60 kucy i jeden osioł
załozyłem gaz do jedno punktu za 1600zł na bingo m
na pierwszej butli zrobiłem 26 litry 330km czyli nie całe 8 litrów na terasie tylko
ale ile deska pod prawa nogą wytrzymała kop wiekszy niz na benzynie
jak sie okazało parownik był mocno rozkrecony i mieszanak bogata bogata
skrciłem parownik bo przedtem to taka bogata była ze na zimnym silniku nie pracował na gazie
i wynik na 44 litrach 545km co daje jakies 8,1 ltra <2 tankowania 60 zł full i 40 zł>
ale 300 na trasie a reszta po miescie przy lekko ciezkim bucie ale lekko
kupiłem kabelek i sam ustawie lpg bo gostek niemiał pojecia co robi az smiac sie chciało
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
mnie 100km w trasie przy okolo 100km/h kosztuje nie cale 20zl za 60zl robie 380km. Co sądzicie o włozeniu stozkowego filtra i turbiny w 1.4+lpg ?
-

pavvelll - Czytacz
pavvelll napisał(a):mnie 100km w trasie przy okolo 100km/h kosztuje nie cale 20zl za 60zl robie 380km. Co sądzicie o włozeniu stozkowego filtra i turbiny w 1.4+lpg ?
żart roku
turbina i gaz 
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a dlaczego nie? przeciez umieszcza ja sie ja tylko za filtrem powietrze po przejsciu przez nia lepiej sie spala...
http://moto.allegro.pl/item487551467_sp ... rniki.html
http://moto.allegro.pl/item487551467_sp ... rniki.html
-

pavvelll - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)