Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gaśnie przy zatrzymaniu
Witam mam problem a mianowicie mam Golfika 2.0 GTI sekwencja ( gaz chwilowo wyłaczony smigam tylko na 98) Odpalam i jade jest wszystko ok po przejechaniu tak około 2 km i prubie nagłego zatrzymania obroty spadaja i samochód gaśnie. Odpalam i jade normalnie gdy wykonuje gwałotowne chamowanie zawsze gaśnie a przy delikatnym i powolnym wszystko jest oki. Dodam jeszcze ze na postoju silnik pracuje równo i nie faluje, nawet jak go depne to nie gasnie tylko podczas jzdy 

-

Alen - Badacz tematu
-

Alen - Badacz tematu
Alen, Podobny problem mam w zapasowym aucie- opel vectra B. Na jałowych obrotach auto spada do 500obr/min i zwyczajnie gaśnie. Czasem jest dobrze a czasem nie. Sądzę że o wina silniczka krokowego którego mam zamiar wyczyścić a w ostateczności wymienić. Stawiam że to też winowajca w twoim przypadku. Koszt nowego nie jest duży...
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
BOGUSS, ja potrafię na 3 litrach jeździć i mi nie gaśnie, więc na 99,9% to nie wina małej ilości benzyny w baku
Sprawdź to co koledzy wyżej napisali, dodatkowo bym polecił sprawdzić pompę paliwa, gdzieś kiedyś czytałem że z nią takie coś się zdarza
Sprawdź to co koledzy wyżej napisali, dodatkowo bym polecił sprawdzić pompę paliwa, gdzieś kiedyś czytałem że z nią takie coś się zdarza

-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zaworek kierunkowy serva badz wezyk uszkodzony podeptaj hebel na jalowych tak mocno i intensywnie zobacz czy cos sie bedzie dzialo 

-

przemas_91 - Czytacz
- Rocznik: 2000
- Silnik: 1.9 Tdi AHF
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)