Silnik mam 1.6 AEE z inst gazową sekwencyjną STAG 300. Z góry dzięki za pomoc!!Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
GAŚNIE NA BIEGU JAŁOWYM POMOCY!
Witam. Mam problem ze swoim glofikiem a wygląda on następująco. Podczas jazdy i zrzuceniu biegu na "luz" np na światłach czy zmianie biegu przed zakrętem silnik gaśnie i dzieje się to w różnych odstępach czasowych. Czasami całą drogę przejadę i nie zgaśnie, innym zaś razem potrafi zgasnąć kilka razy pod rząd
Silnik mam 1.6 AEE z inst gazową sekwencyjną STAG 300. Z góry dzięki za pomoc!!
Silnik mam 1.6 AEE z inst gazową sekwencyjną STAG 300. Z góry dzięki za pomoc!!- Młody86
- Berbeć
ja cos mialem takiego w innym aucie chyba z tego co pamietam pomoglo czyszczenie krokowego
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
tez tak mi sie dzieje dzis bylem u elektryka i okazuje sie pod kompem ze mam walnieta sonde lambde juz zamowilem nowa magnate marelii 150 pln zobaczymy we wtorek jade ja montowac i nawa adaptacje robie czy pomoże napisze na pewno 

- DINXON
- Berbeć
często przyczyną gaśnięcia podczas jazdy po wyrzuceniu na luz jest dolot powietrza poprowadzony w kierunku jazdy
to tak samo jak z zapalniczka jak zapalisz ją i dmuchniesz to zgaśnie przydało by się dolot skręcić w bok i zobaczyć czy dalej będzie gasł 
to tak samo jak z zapalniczka jak zapalisz ją i dmuchniesz to zgaśnie przydało by się dolot skręcić w bok i zobaczyć czy dalej będzie gasł 
- PabloSBT
- Members
Ja miałem dokładnie ten sam problem. U mnie przyczyna była zupełnie inna. Otóż gazownik założył mi niewłaściwą listwę wtryskową. Po wielu wizytach w różnych warsztatach jeden z gazowników stwierdził że lista z wtryskami ma za dużą bezwładność i nie nadąża za sterowaniem.
Po prostu osoba która zakładała w ramach oszczędności założyła jakiś tańszy bubel i co najgorsze później nie wiedziała czemu auto tak gaśnie. Po za tym były za długie przewody na wtryskach.
Sprawdź sobie to. Ja miałem tak że na benzynie chodził elegancko a jak go na gaz przełączyłem to tragedia, nawet przy każdorazowym wciśnięciu sprzęgła potrafił zgasnąć. Ale wystarczyło wkręcić go na obroty i szedł jak głupi.
Po prostu osoba która zakładała w ramach oszczędności założyła jakiś tańszy bubel i co najgorsze później nie wiedziała czemu auto tak gaśnie. Po za tym były za długie przewody na wtryskach.
Sprawdź sobie to. Ja miałem tak że na benzynie chodził elegancko a jak go na gaz przełączyłem to tragedia, nawet przy każdorazowym wciśnięciu sprzęgła potrafił zgasnąć. Ale wystarczyło wkręcić go na obroty i szedł jak głupi.

- embe
- Berbeć
każda informacja się przyda
dzięki za info pojadę do gazownika w tym tyg. to napiszę co i jak
[ Dodano: 2012-01-14, 14:29 ]
Już wszystko działa bez zarzutów. Okazało się że do wymiany była przepustnica. Została wymieniona, adaptacja zrobiona, przeczyścił wtryski od lpg i wyregulował pod kompem. Teraz lata jak marzenie!
dzięki za info pojadę do gazownika w tym tyg. to napiszę co i jak
[ Dodano: 2012-01-14, 14:29 ]
Już wszystko działa bez zarzutów. Okazało się że do wymiany była przepustnica. Została wymieniona, adaptacja zrobiona, przeczyścił wtryski od lpg i wyregulował pod kompem. Teraz lata jak marzenie!

- Młody86
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)