witam kolegów
na wstępie chciałem się przywitać
to mój post także proszę wybaczyć jeśli coś zformułuję nie tak otóż mam taki problem
silnik 1,6 i golfik 3 monowtrysk, jak zapalę auto na benzynie to jak trzymam nogę na gazie to nie gaśnie a jak tylko puszczę to odrazu gaśnie na gaz jak się przełączy to wszystko jest ok
proszę o radę dodam że silniczek krokowy tak brzęczy na benzynie na gazie tego problemu nie ma jakby nie trzymał obrotów na benzynie.
proszę o podpowiedzi
pozdrawiam valdi-77
[ Dodano: 2008-11-09, 08:24 ]
czy nikt z kolegów nie miał takiego problemu z golfem
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pod przepustnica a tak wyglada silnik krowkowy napewno dojdziesz http://www.allegro.pl/item523627913_sil ... vento.html
- pogo84
- Badacz tematu
Dla pewności radzę sprawdzić, czy po resecie ECU- komputera paliwowego usterka nadal występuje. Bo ECU niestety są wrażliwe na gaz. Miałem różne problemy z gazem - nie odpalał na benzynie, wysokie obroty na jałowym, zacinanie obrotów, falowanie na benzynie.... Wymieniłem krokowy i nic... Sprawdziłem VAGiem i standardowe błędy... Okazało się, że ECU głupieje po tym, jak przełączy się na gaz i ponownie odpali na benzynie. Po odpięciu aku wszystko wracało do normy, aż do chwili gdy przełączyło sie na lpg, zgasiło auto i kiedyś odpaliło znowu na benzynie. Polecam sprawdzić odłączając aku na jakieś 15 minut - nic nie zaszkodzi a może pomóc.
-

StRaDiVaRiUs - Czytacz
- Pawel.mk3
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)