Witam !
Na forum jestem nowy więc wybaczcie jesli coś pomine w opisie mojej usterki.
Dziś rano próbowałem odpalić samochód, odpalił pokrztusił się na bardzo niskich obrotach(mniej niż 1000) i gasł próbowałem dodać mu gazu przy następnym odpaleniu ale dochodził do 1500 dusił się i gasł odpalałem na benzynie !
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jeżeli następnym razem będzie się tak krztusił itp to sprawdź jak będzie odpalał na zdjętej wtyczce z czujnika temperatury. Jeżeli od pali od strzała i będzie chodził równo 1100 obr/min to czujnik do wymiany.
Może być też wina starych elementów układu zapłonowego (kable WN, świece, kopułka i palec rozdzielacza), który w wilgotnych warunkach potrafi robić takie szopki.
Może być też wina starych elementów układu zapłonowego (kable WN, świece, kopułka i palec rozdzielacza), który w wilgotnych warunkach potrafi robić takie szopki.
-

prezesik - Members
Witam ja miałem ostatnio podobny problem samochód po odpaleniu zaraz gasł wymieniłem czujnik temperatury ale nie pomogło dopiero jak odłączyłem akumulator na pare godzin żeby zresetowac kompa wszystko wróciło do normy
:D 
:D 
- andrevti
- Berbeć
Szheyk, czyli auta z zimnym silnikem nie odpalamy tylko grzejemy suszarką tak? Wiem co chciałeś napisać ale autor tematu zaznacza że odpalał na benzynie.
otto74, na początek kable zapłonowe świece kopułka - jeśli stare wymień , potem spróbuj resetu ECU, nie może to trzeba dalej diagnozować, niesprawny wtrysk, pompę i filtr paliwa - objaw nie wskazuje jednoznacznie bez watpliwości na konkretną usterkę
otto74, na początek kable zapłonowe świece kopułka - jeśli stare wymień , potem spróbuj resetu ECU, nie może to trzeba dalej diagnozować, niesprawny wtrysk, pompę i filtr paliwa - objaw nie wskazuje jednoznacznie bez watpliwości na konkretną usterkę
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)