Witam
Mam taki problem jak jade sobie spokojnie golfikiem to slysze czasem taki dzwiek YYY ktory trwa chwilke... przejade dalej i znow slychac yyy... Nie wiem czy ten dzwiek nie wystepuja na zimnym silniku, ale tu nie sprawdzalem dokladnie
Zastanawiam sie co to moze byc.. macie jakies pomysły...
Moj pierwszy pomysł to ze moze wiatrak od nawiewu...
Pomozcie co moge sprawdzic.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

BialyUst - Members
tak tak dokładnie tam masz taka gąbkę odchylasz ja i przekręcasz w prawo albo lewo i cały wiatrak wychodzi
-

BialyUst - Members
mi jak wiatrak nawalał to tez raz tak wył a potem normalnie pracował po jakims czasie znowu wył i tak ciagle puki nie naprawiłem. a co do silnika to moze łożyska w alternatorze
albo pompa wody
albo pompa wody-

BialyUst - Members
-

marcinkoz2910 - Members
przewody od obudowy filtra powietrza, okolice wtrysku ogólnie wszystko co gumowe i plastikowe przy osprzęcie silnika
jak nie to to albo pompa wody albo jakieś łożyska lub pompa wspomagania bo ona właśnie wydaje takie dzwięki "yyyyyyy"
jak nie to to albo pompa wody albo jakieś łożyska lub pompa wspomagania bo ona właśnie wydaje takie dzwięki "yyyyyyy"
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):przewody od obudowy filtra powietrza, okolice wtrysku ogólnie wszystko co gumowe i plastikowe przy osprzęcie silnika
jutro sprawdze... ale slychac to tylko tak jak pisalem raczej na 2 i 3 biiegu i tylko na zimnym silniku, ale to sprawdze na jutro jak z tym jest
-

K@mil - POMOCNIK

kolego mam to samo z rana na zimnym silniku cos wyje nie moge rozkminic co najpierw myslame że może lożysko ale to by tylko na zimnym silniku mi wyje przez minute dwie i przestaje
a oto moj golfik : http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... t15826.htm
- waszka1985
- Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)