Witam.
mam problem z którym się użeram dłuższy czas. po rozgrzaniu się auta i automatycznemu przełączeniu na gaz silnik zaczyna pracować jak by nie na wszystkich garach. kiedyś już tak miałem to wymieniłem listwę od gazu (sekwencyjnego) "fachowej nazwy nie znam" i było wszystko ok ale znów się pojawił ten problem. przy wymianie listwy gazownik powiedział mi że silnik ogólnie nierówno chodzi na gazie jak i na benzynie ma skoki obrotów podejrzewał sonde lambda macie jakieś pomysły co tu zrobić?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a silnik słabszy jest jak jezdzisz na benzynie ? tzn odczuwasz jakiś spadek mocy ?
Co do gazu to listwe tzn wtryskiwacze wymieniales tak ? na nowe czy uzywki ?
Napisz cos wiecej odnosnie gazu, jaka instalacja, firma itp
Co do gazu to listwe tzn wtryskiwacze wymieniales tak ? na nowe czy uzywki ?
Napisz cos wiecej odnosnie gazu, jaka instalacja, firma itp
moja maszyneria - http://www.golf3.pl/topics2/mk3-by-fisz ... htm#417521
- fiszerman
- Czytacz
nie z mocą na benzynie jest wszystko ok chociaż jest jeden mankament jak sie jedzie to od czasu do czasu mocne szarpnięcie silnikiem jest jak by odciąć dopływ paliwa. tak wtryskiwacze, oczywiście że nowe używane nie było sensu. instalacja została wykonana przez firme POLACAR Reduktor itp. sa Firmy TOMASSETTO a jednostka sterjąca ZENIT. coś jeszcze?
Nie sprawdzałem nigdy kompresji.
Nie sprawdzałem nigdy kompresji.
Mały wariat MK3 moj-golf/moj-golf-gti-cc-t65240.html
-

Tomuś093 - Czytacz
i jeździłeś do jakiś gazowników żeby to sprawdzić czy olałeś temat?
Mały wariat MK3 moj-golf/moj-golf-gti-cc-t65240.html
-

Tomuś093 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)