Mam Taki problem a raczej denerwujące coś a mianowicie miauczy mi coś w silniku, jest to już odkąd pamiętam ale zaczyna mnie to denerwować, z silnikiem ogólnie nic się niepokojącego nie dzieje ale ten dźwięk, wszystkie paski i rolki wymienione, pompa od wspomagania nowa nawet w altku łożyska zmieniałem a to dalej swoje... te (miauczenie) wzrasta wraz z dodawaniem gazu, może ktoś z was wie co to może być, a może te silniki tak mają??
krzyś, pompę wody zmieniałem jakiś miesiąc temu na SKFa bo też myślałem że, to może to ale dalej to samo, co do paska to nie wiem ale jak zmieniałem to mogłem go wykręcić te 90stopni wiec naciąg był ok
spróbuj osłuchać głowice najlepiej jakbyś miał słuchawki ale jak nie masz to weź drewniany walek i jednym końcem przykładaj do silnika a drugim do ucha.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
krzyś, ale to bardziej u dołu, przynajmniej mi tak się wydaje, dziwną rzeczą jest to że, jak miałem stary silnik to też takie coś było... nie pamiętam dokładnie czy tak samo ale było, i tak sobie teraz myślę że, tylko kompresor od klimy mi został z tamtego silnika ale to też nie może być bo jak robiłem pompę wody to odpaliłem na chwilkę bez pasków i też to było... a może to pompa oleju?? jutro nagram ten dźwięk będzie lepiej do zdiagnozowania
Sprawdź 2 rzeczy jak będziesz kręcił kierą czy zmienia się dźwięk bo wygląda to na pompę wspomagania ( sprawdź stan płynu czy na mrozie w zbiorniczku nie zrobiła się galareta przypadkiem) , ale z moich doświadczeń to miałczy właśnie pompa
pietrasiak2, I tu właśnie jest problem bo wymieniałem pompę.. też myślałem że, to od tego może być ale po wymianie dalej jest tak samo, i tak jak wyżej napisałem zdjąłem paski od altka i wspomagania i dalej ten dźwięk jest...