Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Dziwna praca silnika 1,6 AFT
Mam Taki problem a raczej denerwujące coś
a mianowicie miauczy mi coś w silniku, jest to już odkąd pamiętam ale zaczyna mnie to denerwować, z silnikiem ogólnie nic się niepokojącego nie dzieje ale ten dźwięk, wszystkie paski i rolki wymienione, pompa od wspomagania nowa nawet w altku łożyska zmieniałem a to dalej swoje... te (miauczenie) wzrasta wraz z dodawaniem gazu, może ktoś z was wie co to może być, a może te silniki tak mają??
-

paxstor - Members
pompa wody również wymieniona? kiedyś miałem takie miałczenie w polówce 1,3 i sie okazało że pasek rozrządu był za mocno naciągnięty
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jak nasłuchujesz to miauczenie to słychać gdzieś od strony pasków czy jakby z silnika?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
spróbuj osłuchać głowice najlepiej jakbyś miał słuchawki ale jak nie masz to weź drewniany walek i jednym końcem przykładaj do silnika a drugim do ucha.
-

krzyś - Members
krzyś, ale to bardziej u dołu, przynajmniej mi tak się wydaje, dziwną rzeczą jest to że, jak miałem stary silnik to też takie coś było... nie pamiętam dokładnie czy tak samo ale było, i tak sobie teraz myślę że, tylko kompresor od klimy mi został z tamtego silnika ale to też nie może być bo jak robiłem pompę wody to odpaliłem na chwilkę bez pasków i też to było... a może to pompa oleju?? jutro nagram ten dźwięk będzie lepiej do zdiagnozowania
[ Dodano: 2013-03-26, 00:20 ]
Wrzucam filmik z tym buczeniem miauczeniem czy jak to zwać
https://www.youtube.com/watch?v=8xKokwfll4k
[ Dodano: 2013-03-26, 00:20 ]
Wrzucam filmik z tym buczeniem miauczeniem czy jak to zwać
https://www.youtube.com/watch?v=8xKokwfll4k
-

paxstor - Members
Sprawdź 2 rzeczy jak będziesz kręcił kierą czy zmienia się dźwięk bo wygląda to na pompę wspomagania ( sprawdź stan płynu czy na mrozie w zbiorniczku nie zrobiła się galareta przypadkiem) , ale z moich doświadczeń to miałczy właśnie pompa 

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2, I tu właśnie jest problem bo wymieniałem pompę.. też myślałem że, to od tego może być ale po wymianie dalej jest tak samo, i tak jak wyżej napisałem zdjąłem paski od altka i wspomagania i dalej ten dźwięk jest...
-

paxstor - Members
paxstor napisał(a): i tak jak wyżej napisałem zdjąłem paski od altka i wspomagania i dalej ten dźwięk jest...
Nie czytasz uważnie boleK1315

-

pietrasiak2 - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)