Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dziura
zmieniłem filterek gazu i zrobiła się ,,dziura'' tzn jak wcisnę gaz to od około 2.3 tys obrotów do 2,6 tys obrotów jest jakby dziura muli go (potem jest ok )jak jadę to nie da rady przycisnąć do dechy bo go muli trzeba delikatnie góra dół z gazem żeby przeszedł powyzej 2,6 tys obrotów i potem normalna jazda co to może być bo sam filter to chyba nie to ?
- dezerter35
- Czytacz
regulacja. filtry kosztują grosze ale dlatego ja wolę jechać do gościa który mi podepnie kompa i sprawdzi mapy. u Ciebie jak się domyślam 2 gen ale regulacja by się przydała. na początek zrzuć klemę z aku na 15 min, reset ECU powinien pomóc
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
reset ECU dla pracy na LPG niema znaczenia ( z wyjątkiem wolnych obrotów) ale wymiana filterka fakt nie powinna zrobić tej usterki - raczej przypadek i trzeba regulacji. Ale 100 procent pewności niema - upewnij się czy dobrze poskładałeś filtr, w skrócie chodzi o włożenie filterka dobrą stroną i o sprawdzenie położenia pewnego magnesiku - pastylki który tam powinien być i ma nie przytykać wypływu ani dopływu
- pablomed
- Members
pablomed, jaki magnesik? u mnie nie ma magnesu i raczej nie spotkałem tego
ale słyszałem że niekóry dają ... ja myślałem o dodakiu kilku neodymowych do butli i na myśleniu staneło
instalacja jest do regulacji
możłiwe że porzednio nie cułeś dziury
do gazownika albo samemu kupis kabelek i nauczyc sie
ale słyszałem że niekóry dają ... ja myślałem o dodakiu kilku neodymowych do butli i na myśleniu staneło
instalacja jest do regulacji
możłiwe że porzednio nie cułeś dziury
do gazownika albo samemu kupis kabelek i nauczyc sie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
dezerter mi sie tez zrobila taka "turbo dziura lpg" tez przy ok 2500 3000 obr nagle podczas jazdy jade jade a tu bum "turbo dziura"
ale 70 km wczesniej zatankowalem lpg i czuje ze to dziadoski gaz poprostu polecam wyjezdzic i pojechac na najlepsza stacje ten raz i zatankowac i zobaczyc
mi turbo dziura juz ustepuje powoli bo dotankowalem dobrego lpg i troche sie polepszyl a niedlugo zatankuje do pelna dobry lpg
[ Dodano: 2013-01-14, 15:05 ]
Huraaaa Panowie i Panie odkrylem skad sie robila "turbo dziura na lpg"
wezyk od podcisnienia spadl ten wezyk co jest za wtryskiem w tej czarnej obudowie od dolotu.
efekt ze poszarpywalo wlasnie przy okreslonym zakresie obrotow a potem bylo ok
ale 70 km wczesniej zatankowalem lpg i czuje ze to dziadoski gaz poprostu polecam wyjezdzic i pojechac na najlepsza stacje ten raz i zatankowac i zobaczyc
mi turbo dziura juz ustepuje powoli bo dotankowalem dobrego lpg i troche sie polepszyl a niedlugo zatankuje do pelna dobry lpg
[ Dodano: 2013-01-14, 15:05 ]
Huraaaa Panowie i Panie odkrylem skad sie robila "turbo dziura na lpg"
wezyk od podcisnienia spadl ten wezyk co jest za wtryskiem w tej czarnej obudowie od dolotu.
efekt ze poszarpywalo wlasnie przy okreslonym zakresie obrotow a potem bylo ok
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a gdzie powinien iść ten wężyk co jest od tyłu przy monowtrysku ? tam mam włożony a drugi koniec nie mogę dojść gdzie
http://www.eter-mot.info/files/e15a_1%20%20509.JPG
to ten czarny od dołu
http://www.eter-mot.info/files/e15a_1%20%20509.JPG
to ten czarny od dołu
- dezerter35
- Czytacz
to są weżyki od sterowania ssaniem i oparami
sterowanie by silnik zasysał ciepłe powietrze znad wydechu gdy jest zimny szybciej nagrzewa sie ...
opary? tak są niby dolapane w silniku powinien cykac zaworek .... a sory ja mam 1.4 wienc nie wiem jak jest w 1.8
sterowanie by silnik zasysał ciepłe powietrze znad wydechu gdy jest zimny szybciej nagrzewa sie ...
opary? tak są niby dolapane w silniku powinien cykac zaworek .... a sory ja mam 1.4 wienc nie wiem jak jest w 1.8
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
dezerter tutaj masz zaznaczone ktore wezyki u mnie byl wypiety ten z cyfra 3 i dlatego mial "turbo dziure na lpg" wezyk idzie normalnie do obudowy filtra powietrza zobacz czy masz ktorys odpiety.

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
trojeczkaGT napisał(a):dezerter tutaj masz zaznaczone ktore wezyki u mnie byl wypiety ten z cyfra 3 i dlatego mial "turbo dziure na lpg" wezyk idzie normalnie do obudowy filtra powietrza zobacz czy masz ktorys odpiety.
Obrazek
gdzie ten wężyk 3 idzie ja takiego nie mam on jest od przodu czy jak?
- dezerter35
- Czytacz
jak nie masz to musisz zrobic. te wezyki ida z tylu silnika nie od przodu
-

trojeczkaGT - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)