Witam jestem tu nowy kupiłem nie dawno golfa 3 1.6 55KW 5 D 1994r +gaz i mam taki problem że autko nie ma siły na gazie a spalalanie jego to jakieś 13l/100km przy prędkościach do 90km/h. Na benzynie jest wszystk ook, na gazie jak chcę przyśpieszyć to jedzie jak ślimak cieżko jest go rozpędzić do 100km/h, dodam że wszystkie filtry zmienilem jakieś 2-3tygodnie temu.
Pozdrawiam Łukasz
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wszystkich filtrów to znaczy filtra gazu tez? jak powymieniales wszystko to mogl sie gaz przestawic i trzeba ustawic
-

Ryjek - Badacz tematu
no to masz odpowiedź jak jest zły obieg wody to gaz gorzej działa bo jest źle podgrzewany na zimnym pewnie lepiej jedzie na gazie co niebrodi1989 napisał(a):No dzięki kolego zrobię to dopiero w następnym tygodniu bo w poniedziałem mam zmianę uszczelki pod głowicą bo sie silnik gotujewięc napisze co i jak pozdrawiam
a więcej pali bo kompresja spierdziela a ty go ciśniesz żeby jechał
jak mi poszła uszczelka pod głowicą to też kompletnie nie miał siły jechać palił 12 l w trasie- PabloSBT
- Members
to nie ma znaczenia w moim przypadku czy na zimnym czy ciepłym wolno przyśpiesza muszę delikatnie gazu dodawać a do 100km/h go rozpedzić to już trzeba czasu, na benzynie chodzi ładnie sprawdzę najpierw czujnik temperatury tylko nie wim jak go sprawdzić?????? Czy w miescie czy w trasie to pali około 15litrów lpg za 70zł przejezdzam 250km ledwo
- brodi1989
- Berbeć
brodi1989 napisał(a):to nie ma znaczenia w moim przypadku czy na zimnym czy ciepłym wolno przyśpiesza muszę delikatnie gazu dodawać a do 100km/h go rozpedzić to już trzeba czasu, na benzynie chodzi ładnie sprawdzę najpierw czujnik temperatury tylko nie wim jak go sprawdzić?????? Czy w miescie czy w trasie to pali około 15litrów lpg za 70zł przejezdzam 250km ledwo
czujnik temp ci nic nie da bo on jest odpowiedzialny za ssanie żeby było jak jest zimny i żeby się odłączało jak sie zagrzeje skoro ci na benzynie ładnie chodzi to wina regulacji albo złego obiegu płynu z tym że stawiam bardziej na regulacje tylko musisz znaleźć kumatego gazownika albo kupic interfejs i samemu wyregulować jak masz 2 generacje bo jak pojedziesz do druciarza to ci jeszcze więcej będzie palił samochód
ale jak byś chciał dla świętego spokoju sprawdzić czujnik miernikiem to się sprawdza na 1i3 pinie a tu jest tabelka jak powinno być

- PabloSBT
- Members
Noi spalanie chyba już po kłopocie wczoraj byłem u gazownika i okazało się że mam zjebany przepływomierz czy tam korkowy coś takiego, zrobił mi regulację reczną i po prob lemie auto odrazu zaczęło lepiej jeżdzic ciągnie tak jak na benzynie a teraz muszę sprawdzić ile pali
- brodi1989
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)