Witam,panowie posiadam golfa 3 1.8GT i mam taki problem ze ostatnio zaczął dużo palić gazu i benzyny a do tego szarpie ponizej 2 tys.obrotow.Prosze o pomoc
ile ci pali lpg i pb? tez mam 1.8 gt abs moje spalanie miesci sie w granicach 10 l lpg i pb 7 l na 100
[ Dodano: 2012-12-27, 11:11 ] a na czym szarpie? jak na lpg to norma
[ Dodano: 2012-12-27, 11:18 ] aha i jeszcze jedno jak przerywa ci na lpg na zimnym to parownik moze przymarzac bo silnik ma zamala temperature aby go ogrzac.
Sonde najlepiej sprawdż podpinająć auto pod komputer,a jak nie masz dostępu do kompa to odepnij sonde jak nie będzie różnicy z odpiętą to znaczy że padła.
Kolego EmilGT szarpanie na lpg to nie jest norma.Jak ci szarpie na lpg to coś z WN jest nie tak.
Witam mój golfik też tak szarpał na lpg i benzynie, spalanie było większe tylko że teraz mam taki problem że podczas jazdy i szarpania mi zgasł i teraz nie chce mi odpalić a jak kręce to z tłumika lstrzela czarny dym
Czy to wszystko wina sondy ?
mam ten sam problem co kolega wyzej gdy np wyjezdzam z podworka to zgasnie i nie da sie go zapalic gdy proboje to zostaje czarna smuga od dymu na asfalcie duzo pali na pelnej butli gazu zrobilem 160 km ! dramat ! gdy zgasnie wlasnie podczas tego szarpania ciezko go odpalic trzeba pokrecic pare minut
Mogła wam paść sonda,lub zawiesiła się na bogatej mieszance i cały czas silnik dostaje bogatą mieszanke.To że go ciężko odpalić po zgaszeniu to może świadczyć o tym że dostaje bogatą mieszanke i go zalewa.
Piekal, sonda praktycznie odpada jako przyczyna, po pierwsze sprawdź układ zapłonowy: świece kable palec kopułka, co stare to wymieniaj na dobre markowo na tym nie można oszczędzać. Potem pod lupę szczelność podstawy pod wtryskiem. Kwestie elektroniczne czyli sonda,TPS itd jako mało prawdopodobne zostaw na koniec.