Witam ! tak jak w temacie.Auto mam 3 dni
zatankowałem 50zł i cos było jeszcze wczesniej.przeliczajac bedzie to ok 22l. Nie zrobilem na tym nawet 100 km (93) i juz nie miał gazu.
Wiadomo troszke sie go przydeptało ale raczej nie przekraczałem 4000rpm.
Spokojnie takze jezdziłem(50/50),ale czy spalanie 25l to nie za duzo?
Mam tez troche uszkodzony tłumik(przerwany na łaczeniu elastycznym) moze to bedzie powodem?
Prosze o odpowiedzi.
Golf 1.8gt 90km rok 92
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Raczej to jest nie możliwe,żebyś miał takie spalanie,auto by miało problem przepalić takie ilości paliwa,a z wydechu to by się za tobą "lała" woda.Sprawdź,czy nie masz wycieku gazu.eryk2233 napisał(a): czy spalanie 25l to nie za duzo?
To może zwiększyć spalanie,ale nie aż takie.U ciebie jak się nie mylę sonda jest przed złączem elastycznym.eryk2233 napisał(a):Mam tez troche uszkodzony tłumik(przerwany na łaczeniu elastycznym) moze to bedzie powodem?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wyciek gazu ,hmmm no byłoby czuć w aucie-jesli z butli.
Poprzedni własciciel mowi ,ze spalanie to kolo 12l ,a raczej jest zaufana osobą( mieszka 10 km ode mnie i nie ma problemu zebym do niego podjechał,ale na razie nie chce truć mu głowy.
W jaki sposób to sprawdzic? i jakie narzedzia beda potrzebne?
Sorry,jest to moj 1-wszy samochod,wiec jezeli zadaje pytania jak baba ,to wybaczcie
Edit: teraz zalałem za 100 czyli max pojemnosci butli i zrobiłem 53km ,wiec dalsze testy sa w trakcie
Poprzedni własciciel mowi ,ze spalanie to kolo 12l ,a raczej jest zaufana osobą( mieszka 10 km ode mnie i nie ma problemu zebym do niego podjechał,ale na razie nie chce truć mu głowy.
W jaki sposób to sprawdzic? i jakie narzedzia beda potrzebne?
Sorry,jest to moj 1-wszy samochod,wiec jezeli zadaje pytania jak baba ,to wybaczcie
Edit: teraz zalałem za 100 czyli max pojemnosci butli i zrobiłem 53km ,wiec dalsze testy sa w trakcie
- eryk2233
- Czytacz
Zalane do pełna i w droge aż stanie
1.8 to powinien 10 L palić 12 to w mieśćie
sprawdź jaka instalacja czy 1 czy 2 generacji
jedź do gazownika takiego który zna sie a nie takiego który najpierw podliczy potem naprawi
1.8 to powinien 10 L palić 12 to w mieśćie
sprawdź jaka instalacja czy 1 czy 2 generacji
jedź do gazownika takiego który zna sie a nie takiego który najpierw podliczy potem naprawi
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jedz go gazownika podepnie pod kompa wyreguluje i po sprawie. Tłumik nic nie ma do tego ja miałam rozwalony i mi auto gazu paliło normalnie.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)