Witam, mam Golfa 1.8 75 KM rok 93. Podczas ruszania na gazie zadusza silnik, traci moc i czasem gasnie jak w pore nie dam mu gazu di dechy:/ Nie ma roznicy czy jest rozgrzany czy zimny. Niedawno zostal przeczyszczony filterek od gazu i byl na regulacji.. i po regulacji zaczely sie problemy:/ Filtr od powietrza zostal rowniez wymieniony
[ Dodano: 2008-08-18, 18:09 ]
Poradzilem sobie z problemem.. wymienilem kopulke i palec, rozkrecilem gaznik, podokrecalem wszystko i smiga, tylko ze ma bardzo niskie obroty zarowno na benzynie jak i na gazie, wie ktos jak je zwiekszyc?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
niskie tzn? ja ma 8tyś i jest dobrze, wskazówka nawet nie drgnie,, chyba ze na zimnym silniku to mam przez momencik 1tyś
-

jacekPlacekkk - Gaduła
trochę moło prawdopodobne!!jacekjurzykkk napisał(a): ja ma 8tyś
myśle że to kwestja ustawienia zapłonyjuvek napisał(a): tylko ze ma bardzo niskie obroty zarowno na benzynie jak i na gazie
-

arek ryba - Members
dzisiaj jeszcze zresetuje mu komputer.. moze obroty wroca na wlasciwy tor.
u mnie na zimnym silniku oborty sa idealne, ale jak sie rozgrzeje to drastycznie spadaja , niestety nie powiem na ile bo nie mam obrotomierza
[ Dodano: 2008-08-19, 23:43 ]
zresetowalem mu komputer i obroty wrocily do normy:) chodzi jak pszczolka!:D pozdro
chyba ze na zimnym silniku to mam przez momencik 1tyś
u mnie na zimnym silniku oborty sa idealne, ale jak sie rozgrzeje to drastycznie spadaja , niestety nie powiem na ile bo nie mam obrotomierza
[ Dodano: 2008-08-19, 23:43 ]
zresetowalem mu komputer i obroty wrocily do normy:) chodzi jak pszczolka!:D pozdro
- juvek
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)