Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dodaje sam Gazu
Witam wszystkich.Proszę o poradę w momencie gdy się hamuje silnikiem obojętnie na którym biegu,gdy obroty są na poziomie około 2500 i spadają do 2000 on sam sobie dodaje gazu na około 1 sekundę a nieraz odnoszę wrażenie że jest to dłuzej niz jedna sekunda.Bardzo proszę o jakas porade.
- jadziapiotr
- Berbeć
Właśnie też to u mnie zauważyłem
Zwykle ze schodzenia z obrotów pedał gazu sam ucieka mi do podłogi
Ale widzę że to normalne i tak jak już jeden kolega napisał ma to związek z utrzymaniem prawidłowych obrotów silnika
Zwykle ze schodzenia z obrotów pedał gazu sam ucieka mi do podłogi
Ale widzę że to normalne i tak jak już jeden kolega napisał ma to związek z utrzymaniem prawidłowych obrotów silnika

-

marcinkoz2910 - Members
kolego a wiec tak , jeśli auto samo dodaje ci gazu po przez uciekanie pedału gazu do podłogi podczas hamowania silnikiem mniej więcej 3 a 4 bieg to normalne
a dlaczego? , dlatego ze to silnik krokowy wciska przepustnice
to ecu pb chroni silnik i układ napędowy przed dużymi szarpnięciami związanymi z hamowaniem silnikiem ale i jak ostatni słyszałem hamowanie silnikiem powoduje wzrost podciśnienia na głowicy i kolektorze dolotowym i wysysanie oleju z pod tłoka i jego spalanie
koleś nawet pisał ze podobno zużyte auta puszczają chmurę dymu podczas hamowania silnikiem
to zabezpieczenie działa najbardziej w pewnych przedziałach mi się udało zauważyć najbardziej na 3 i 4 biegu , wtedy to pedał ucieka wyraźnie
a dlaczego? , dlatego ze to silnik krokowy wciska przepustnice
to ecu pb chroni silnik i układ napędowy przed dużymi szarpnięciami związanymi z hamowaniem silnikiem ale i jak ostatni słyszałem hamowanie silnikiem powoduje wzrost podciśnienia na głowicy i kolektorze dolotowym i wysysanie oleju z pod tłoka i jego spalanie
koleś nawet pisał ze podobno zużyte auta puszczają chmurę dymu podczas hamowania silnikiem
to zabezpieczenie działa najbardziej w pewnych przedziałach mi się udało zauważyć najbardziej na 3 i 4 biegu , wtedy to pedał ucieka wyraźnie
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
najogólniej pisząc dlatego że sterownik silnika tak niewłaściwie steruje silniczkiem krokowym. A robi to na skutek błędnych i nie pasujących do siebie informacji z różnych czujników podczas pracy na LPG. Dobre ustawienie instalacji LPG i odpowiednio ustawiona emulacja sondy lambda powinny załatwić sprawę.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)