Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dlaczego nie odcina??
witam wszystkich! mam dosc nietypowy problem.... dzisiaj wyciaglem rozrusznik zrobilem go kupilem nowy akumulator zalozylem odpalam wszystko ok... pare minut pozniej ERROR wciskam mu gaz w podloge a tu obrotomierz zachowuje sie tak jakby chcial w kolko sie obrucic zachodzi doslownie na wyswietlacz od zegara a przy tym silnik wyje niesamowicie dostaje mega obrotow.... zawsze odcinal mi przy ok 6500 a teraz nic.... co moze byc tego przyczyna?? czy moge tak jezdzic wogole?? HELP...
-

bart_GT - Members
bart890130, odcina tylko na biegu a na jałowym jak dasz po garach to zamykasz obrotomierz u mnie do 7000tys dochodzi na jałowym a na biegu odcina przy około 6500tys
-

marcinkoz2910 - Members
dzisiaj patrzylem tylko na jalowym to doslownie przekroczyl 7000 i szedl dalej az na zegar a tak nie robil.... nie wiem co jest tego przyczyna nie mam pojecia...
-

bart_GT - Members
bart890130, a robiłeś to na gazie (LPG)
Bo jak tak to na gazie nie ma odcięcia chyba że masz sekwencje
spróbuj na benzynie u mnie na benzynie odcina
Bo jak tak to na gazie nie ma odcięcia chyba że masz sekwencje
spróbuj na benzynie u mnie na benzynie odcina-

pawelek03576 - Gaduła
ja nie mam gazu nie nie bede miał ale na jałowym nigdy mi nie odcina zawsze zamykam obrotomierz ale podczas jazdy odcina przy około 6200-6500tys
-

marcinkoz2910 - Members
pawelek03576, odcięcie zawsze dzała na benzynie, ale na LPG zalezy od komputerka sterującego lpg i jego ustawień. Na przykład w moim starszego typu Lovato nie można ustawić w ogóle odcięcia i go niema. A we wszystkich nowszych można (nie musi się) ustawić programowo - po połączeniu przez interfejs na tyle obrotów ile chcesz. Więc jeśli jesteś pewien że na LPG miałeś odcięcie a teraz nie masz, to trzeba podjechać do speca. O ile to odcięcia jest Ci na coś potrzebne
- pablomed
- Members
pablomed, ale to nie ja jestem autorem tematu tylko kolega bart890130, więc do niego kieruj wypowiedzi pozdro
ale faktycznie gość jak mi zakładał gaz to mówił że przy 6 tyś jest odcięcie zapłonu ustawione więc zależy kto jaki ma gaz
ale faktycznie gość jak mi zakładał gaz to mówił że przy 6 tyś jest odcięcie zapłonu ustawione więc zależy kto jaki ma gaz-

pawelek03576 - Gaduła
dzisiaj patrzylem raz jeszcze i na benie odcina a na lpg nie wiec z tego co kolega [b]pablomed[b] napisal jest ok:) dzieki za odpowiedzi POZDRAWIAM
<ZAMYKAM TEMAT>
<ZAMYKAM TEMAT>
-

bart_GT - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)