Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czyszczenie parownika...
problem polega na tym ze dzis bede czyścił filterek od gazu i przy okazji chciałbym wyczyścić parownik z tego syfu, moje pytanie polega na tym gdzie on się znajduje i jak go rozebrac, za bardzo nie wiem jaką mam instalkę, posiadam ją rok czasu. silnik 1,4 benzyna
- Jas8504
- Czytacz
Jas8504 napisał(a):gdzie on się znajduje i jak go rozebrac, za bardzo nie wiem jaką mam instalkę, posiadam ją rok czasu. silnik 1,4 benzyna
no skoro instalkę masz rok czasu to parownik musi być w bagażniku
ludzie, co my wróżki jesteśmy żeby wiedzieć gdzie wam gazownik parownik założył? Zdjęcie komory silnika przynajmniej byś wkleił

-

mani51 - Members
Rok czasu gaz to ty tam zostaw to w spokoju bo masz jeszcze wszystko na gwarancji raczej
a druga sprawa to nie oplaca sie rozkrecac parownika, poniewaz komplet uszczelek jest drogi a przy rozkreceniu trzeba zmienic uszczeleczki
no i jak np pierwszy raz rozbierasz parownik to watpie czy bedziesz wiedzial jak go zlozyc (a gazownicy biora ok 100/150zl za to)
Nowe parowniki nie sa drogie do 300zl juz bdobrej firmy mozna kupic
Widze jestes z Nidzicy
jestem Twoim sasiadem (20km) jak cos pisz na PW x)
a druga sprawa to nie oplaca sie rozkrecac parownika, poniewaz komplet uszczelek jest drogi a przy rozkreceniu trzeba zmienic uszczeleczki
no i jak np pierwszy raz rozbierasz parownik to watpie czy bedziesz wiedzial jak go zlozyc (a gazownicy biora ok 100/150zl za to)
Nowe parowniki nie sa drogie do 300zl juz bdobrej firmy mozna kupic
Widze jestes z Nidzicy
jestem Twoim sasiadem (20km) jak cos pisz na PW x)-

K@mil - POMOCNIK

Jas8504, za rozbieranie parownika i jego regenerację (wymiana membran plus czyszczenie) weźmiesz się przy ok 80 tysiącach przebiegu - wcześniej nie trzeba. Częściej należy tylko wylać osad z parownika, jest od tego śruba umieszczona zawsze w najniższym punkcie parownika - tylko tyle rób, plus ten filterek
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)