Witam
Mam golfika z silnikiem 1.6 ABU 75 koni, przebieg 230 000 km rok produkcji 1995. Od momentu zakupu przeze mnie rok temu zrobiłem nim przeszło 30 000 km silnik sprawuje się dobrze. Zastanawiam się czy do silnika o takim przebiegu i wieku warto jeszcze zakładać LPG czy mu to nie zaszkodzi. Niech się ktoś wypowie co o tym myśli. Koszt instalacji to jakiś 1500 - 1600 zł, rocznie robię średnio te 30 000 km więc instalacja przy obecnych cenach paliw: Gaz 2.02 zł benzyna 4.04 zł powinna się zwrócić szybko.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

BialyUst - Members
Mysle ze jak masz pieniadze na gaz i bedziesz jezdzil golfem jeszcze tyle zeby Ci sie zwrocil gaz a nie ze odrazu sprzedaz to warto...
Ale przed zalozeniem gazu sprawdz w jakim stanie jest silnik czyli jedz na sprawdzenie kompresji
ona duzo Ci powie ... czy warto zakladac czy silnik to wytrzyma 
Ale przed zalozeniem gazu sprawdz w jakim stanie jest silnik czyli jedz na sprawdzenie kompresji
ona duzo Ci powie ... czy warto zakladac czy silnik to wytrzyma 
-

K@mil - POMOCNIK

Kompresja chyba będzie ok bo leciałem nim na autostradzie licznikowe 185km/h, GPS pokazywał 180km/h więc chyba nie jest tak źle
- Wiśniowy18
- Czytacz
nie wazne ile leciałes a ile nie leciałes lepiej zawsze sprawdzic i miec pewnosc bo załozysz gaz cos bedzie nie tak i silnik ci moze poleciec a tego raczej nie chce nikt z nas
-

BialyUst - Members
Kompresja chyba będzie ok bo leciałem nim na autostradzie licznikowe 185km/h, GPS pokazywał 180km/h więc chyba nie jest tak źle
Predkosc nic nie ma to kompresji... mialem fiacika mial na jednym tloku 6 a na pozostałych po 10 i dawal 160/170
i na gazie bylo widac inna prace silnika nie rowna a na benzynie elgancko chodzil...
Trzeba pamietac ze gaz pokazuje wszystkie uszkodzenia w silniku, na benzynie moze chodzic miod malina a na gazie moze juz kuleć ...
Sprawdz tez cisnienie oleju
-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)