Witam, mam problem z moim golfem chodzi o golfa 3 1.6 (101km) oznaczenie silnika AFT gaz + benzyna. Po wymianie silnika auto dziwnie się zachowuje, silnik kręci tylko do 5 tyś obrotów i w ogóle nie czuć że jedzie strasznie zmulony.
Mechanik twierdzi że to zużyte sprzęgło, co prawda sprzęgło łapie strasznie wysoko, ale czy może to być przyczyną że odcina go przy 5 tyś obrotów? poza tym, gdy auto jedzie na benzynie jakoś się toczy, gdy przełączę na gaz auto szarpie, nie wyrabia, jak dla mnie może być zle ustawiony rozrząd za czym idzie zapłon o ile się nie mylę, ustawia się on automatycznie?. czekam na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jaki miałeś wcześniej silnik?orbit1995 napisał(a):Po wymianie silnika auto dziwnie się zachowuje
to,że masz odcinke przy 5 tyś to mi wygląda,że komp jest w trybie awaryjnym.Podłącz go pod kompa i posprawdzaj błędy.orbit1995 napisał(a):odcina go przy 5 tyś obrotów?
jakby był źle ustawiony to na obu paliwach było by to samo.Jak dla mnie gaz do regulacji.orbit1995 napisał(a): gdy auto jedzie na benzynie jakoś się toczy, gdy przełączę na gaz auto szarpie, nie wyrabia, jak dla mnie może być zle ustawiony rozrząd
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
-

łukasz1983 - Members
Dzisiaj byłem podpiąć auto pod kompa, dwa kody usterek:
00520 - przepływomierz powietrza ( zwarcie lub obwód przerwany )
00515 - czujnik halla ( sygnał nieprawidłowy nieciągły )
po zresetowaniu i ponownym podłączeniu został sam czujnik halla. czyli mam rozumieć że trzeba wymienić czujnik ?
00520 - przepływomierz powietrza ( zwarcie lub obwód przerwany )
00515 - czujnik halla ( sygnał nieprawidłowy nieciągły )
po zresetowaniu i ponownym podłączeniu został sam czujnik halla. czyli mam rozumieć że trzeba wymienić czujnik ?
- orbit1995
- Czytacz
tryb awaryjny ...
ustaw rozżad na znaki to sobie szybko zerkniesz czy jest oki to tak z grubsza będzie
ustaw rozżad na znaki to sobie szybko zerkniesz czy jest oki to tak z grubsza będzie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)