Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czy musowo wymienić uszczelkę pod pokrywą ?
Witam mam 2.0 8v gaz i cieknie mi olej z boku delka i z tyłu i mam pytanie czy muszę kupić nową uszczelkę czy mógł bym odkręcić wyczyścić starą uszczelkęi zakleić silikonem do tempy czy to wyda 

- lukasz9501
- Czytacz
ja niedawno wymieniałem uszczelkę pod deklem, Victor reinz 56zł z tego co pamiętam. obecną uszczelkę pewnie masz twardą że gwoździe można wbijać, wiem co było u mnie
poza tym u mnie śruby dekla były luźne i jest to kolejna przyczyna dlaczego cieknie. możesz kupić silikon, mam jakąś "uszczelkę w silikonie" czy jakoś tak, nakładasz, czekasz 15 min i skręcasz ale wg mnie lepiej sobie to podarować i zrobić to "po bożemu". jak cieknie Ci z tyłu to czekać aż zacznie Ci kapać na kolektor wydechowy i zacznie się kopcić spod maski
poza tym u mnie śruby dekla były luźne i jest to kolejna przyczyna dlaczego cieknie. możesz kupić silikon, mam jakąś "uszczelkę w silikonie" czy jakoś tak, nakładasz, czekasz 15 min i skręcasz ale wg mnie lepiej sobie to podarować i zrobić to "po bożemu". jak cieknie Ci z tyłu to czekać aż zacznie Ci kapać na kolektor wydechowy i zacznie się kopcić spod maskiSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu, aha rozumiem ,no akurat u mnie cieknie z boku ,od strony zbiornika płynu chłodniczego i od strony rozrzadu ..
- lukasz9501
- Czytacz
Taka uszczelka to koszt +/- 20zł więc klejenie tego to bzdura

Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)