Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ten czujnik o którym mowa znajduje sie w górnej części silnika jak otworzysz maske tojest on na środku i wychodzą z niego cztery kable
-

pawelek03576 - Gaduła
jego się wypina z takiej spinki jedyne co to wyleje sie troszke płynu ale to sobie dolejesz. No i chyba nie musze przypominać że najlepiej jak to zrobisz na zimnym silniku bo sie wtedy nie poparzyszPaNdA napisał(a):Dziękuje za podpowiedź...a czy jak go wykręce to niezapowietrze układu???

-

marcinkoz2910 - Members
wiecie co? kupiłem ten czujnik i jest narazie dobrze, ale gdy po jakimś czasie odpalam silnik to nie załapie, a już za drugim i kolejnym razem zawsze, przed wymianom w ogóle nie palił, czy zimny czy zagrzany było tak samo, teraz tylko na zimnym nie pali, czy jeszcze coś może być, czy on już ma tak ustawioną temp. kilkanaście stopni i dlatego tak jest?
Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
ile dałeś za czujnik bo tanie sa lipnej jakości i mogą też lecieć w kulki, a co do czujnika to ma mieć takie a nie inne parametry i mogą one się mieścić w pewnej granicy tolerancyjnej i nic poza tym a ile pokazuje ci na wskaźniku jak się silnik zagrzeje??
-

marcinkoz2910 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
Cześć jutro jadę na kompa i odrazu gaz ustawię bo trochę leci w kulki, jeszcze popytam o to zapalanie na zimnym, o co tam może chodzić, pozdro.
[ Dodano: 2008-09-07, 11:39 ]
Cześć wiecie sprawdziłem ta rezystancje na stykach czujnika i jest prawidłowo, tzn tak jak pisał kolega Mani51, na to wychodzi że czujnik jest dobry, to co jeszcze może być? bo problem nie zniknął, jadę jeszcze do innego elektryka na kompa może tam coś zdziałam, Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-07, 11:39 ]
Cześć wiecie sprawdziłem ta rezystancje na stykach czujnika i jest prawidłowo, tzn tak jak pisał kolega Mani51, na to wychodzi że czujnik jest dobry, to co jeszcze może być? bo problem nie zniknął, jadę jeszcze do innego elektryka na kompa może tam coś zdziałam, Pozdrawiam

Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)