Hej czy może ktoś zamieścic zdjęcie gdzie dokladnie znajduje sie czujnik temperatury silnika oraz czujnik temperatury cieczy chlodzacej w moim golfie? Mam z nim problemy bo nie chce jeździc na benzynie jezdzi tylko na gazie, a jest zima wiec cięzko samym gazem i chcę go wymienic. Myślę ze to ktorys z nich jest winny, bo auto mi się zapowietrzalo teraz wogole nie pali na benzynie a kontrolka temperatury migala. Jak myslicie ktory z tych czujnikow jest winny i jaki jest ich koszt?
Jest w króću z przodu głowicy z którego wychodzi wąż do chłodnicy, ma 4 styki. Nie masz czujnika temperatury silnik, tylko płynu o którym napisałem i powietrza który jest w górnej części wtrysku
Nie napisałeś dokładnie co się dzieje z silnikiem na benzynie, chodzi kulawo czy wcale nie odpala bo jeśli wcale nie odpala to możliwe że pompa paliwowa padła, to jest częstą przyczyna w samochodach z gazem bo zazwyczaj jeździ się z małą ilością benzyny a pompa cały czas pracuje a jeśli jest mało paliwa to po prostu się zaciera
Pompka sprawdzana, dziala dobrze przez cały czas. Auto odpalalo dobrze ale po ujechaniu kawalka dlawilo sie i gaslo. Teraz juz nie chce zapalic tzn odpala ale od razu gasnie. Po kilku probach udaje sie odpalic, ale znowu przy jezdzie dlawi sie i gasnie. Moze to czujnik powietrza zasysanego we wtrysku?
Taki efekt to prawdopodobnie kończy się sprawność pompy lub zapchany filtr paliwa
ten przy tylnym prawym kołem.Sprawdź włącz , wyłącz parę razy zapłon i czy odpali i ile pochodzi.
Ok ale jak wytlumaczyc migajaca kontrolke temp. ? Zaczela mrugac pewnego dnia prawie rownoczesnie z poczatkiem moich problemow z benzyna. Zreszą pompe paliwa slychac, byla rozebrana, sprawdzana, dziala. A co do filtra paliwa to go niedawno wymienialem samodzielnie- nie wiem czy dobrze, ale tam cięzko sie pomylic przeciez
To musisz szukać tak jak pisali forumowicze , sprawdź jeszcze , zdejmij wtyczkę czujnika
temperatury 4 piny i próbuj odpalić , sprawdź poziom płynu i przeczytaj to co na zdjęciu
w poniższym linku
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/169 ... 9a413.html