Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie mogą oszukiwać bo za często mają kontrole .... wiem coś o tym bo mieszkam od orlenu 200 m i moja żona tam pracuję .
-

saladrus - Members
a jak wyjaśnisz to że na każdej stacji inaczej gaz nabijają
? a każdy większy producent wie o tym kiedy będzie kontrola i wtedy mogą ustawić żeby dystrybutor nie przekłamywał
oni wszyscy z kontrolerami to koledzy
i we wszystkim tak jest nie tylko w przemyśle paliwowym ja pracowałem w piekarni i o wizycie sanepidu wiedzieliśmy 2 tyg wcześniej 
? a każdy większy producent wie o tym kiedy będzie kontrola i wtedy mogą ustawić żeby dystrybutor nie przekłamywał
i we wszystkim tak jest nie tylko w przemyśle paliwowym ja pracowałem w piekarni i o wizycie sanepidu wiedzieliśmy 2 tyg wcześniej 
- PabloSBT
- Members
u mnie ładzie to było tak że nieważne na jakiej stacji i o jakiej porze dnia na pusty zbiornik wchodziło 39,5l +/-0,2l i nie było wyjątku ani raz przez półtora roku a w golfie zbiornik w kole i już jest loteria. Jak zawór odbije to na pusty wchodzi 31-36l (zbiornik 42l) Dużo zależy od nachylenia samochodu. A jak nie odbija to wchodzi 41l (najwięcej 41,5) ale tylko na dwóch stacjach Jedna to shell a druga jakaś mała prywatna. Ale potem zawsze robię odpowiednio więcej km. Ostatnio jeden gazownik powiedział mi że najlepszy gaz jest na shellu ale tylko w niektórych stacjach - jedna w kielcach, trzy w krakowie i jedna w moczydle (przy trasie e7 między kielcami i krakowem chyba 596 słupek) a odgórnie mieli przykaz żeby kierować ludzi chyba na bp ale on osobiście nie poleca.
-

mani51 - Members
PabloSBT napisał(a):a każdy większy producent wie o tym kiedy będzie kontrola i wtedy mogą ustawić żeby dystrybutor nie przekłamywał
Nigdy nie wiesz kiedy przyjedzie tajemniczy klient
PabloSBT napisał(a):oni wszyscy z kontrolerami to koledzy
mylisz się

PabloSBT napisał(a):ja pracowałem w piekarni i o wizycie sanepidu wiedzieliśmy 2 tyg wcześniej
między piekarnią a stacją paliw jest różnica jak między koniem a koniakiem ... lub ... rumem a rumakiem .
sanepid najczęściej atakuję w poniedziałki i nie później jak do godz 13
a na SP w dzień i w nocy są kontrole !
-

saladrus - Members
włąsnie na lukoilu koło mnie wisi kartka notka żę kontrola była i wszystko oki wg normy jade na orlen jutro to zerkne
aha na tych 33,8 litrach zrobiłem 432.7 km silnik 1,4 ABD + bingo M co sądzicie? troche trasy troche do pracy 1 km smigałem
aha na tych 33,8 litrach zrobiłem 432.7 km silnik 1,4 ABD + bingo M co sądzicie? troche trasy troche do pracy 1 km smigałem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
no spalanie masz bardzo dobre
spokojnie jeździsz chyba nie
ja na 27l LPG robie 320 KM ale jeżdże przeważnie po mieście
i też mam instalke bingo M
A propo salandrus to może w twoim mieście u mnie sanepid najczęściej w piątki i czwartki przyjeżdżał a w godzinach różnych. No może u ciebie stacje są uczciwe ale ja w to nie wierze że na stacjach nie oszukują bo jak mi możę wejść w butle 33l jak mam 34l butle a na shelu,bp,bliskiej zawsze mi 28 równe ładują jak mam pustą butle
spokojnie jeździsz chyba nie
ja na 27l LPG robie 320 KM ale jeżdże przeważnie po mieście
i też mam instalke bingo M
A propo salandrus to może w twoim mieście u mnie sanepid najczęściej w piątki i czwartki przyjeżdżał a w godzinach różnych. No może u ciebie stacje są uczciwe ale ja w to nie wierze że na stacjach nie oszukują bo jak mi możę wejść w butle 33l jak mam 34l butle a na shelu,bp,bliskiej zawsze mi 28 równe ładują jak mam pustą butle

- PabloSBT
- Members
jestem podobnego zdania co PabloSBT ja pracuje w meblach, u nas sa takie kontrole ze gosciu wchodzi do biura, po 10 min wychodzi i odjezdza, moze to nie to samo co stacja paliw ale gdyby tak bylo tak dobrze jak mowisz to wogule nie bylo by przekretow... a niestety sa...saladrus napisał(a):PabloSBT napisał/a:
mylisz się

-

sweetboy90 - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)