Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czasami Strzela Na Gazie, Odpina sie odma
Witam . MAm czasami taki problem ze czasami strzela na gazie i odpina sie odma co to moze byc ? Dodam ze bylem na regulacji gazu , wymiana filtra gazu . Po podpieciu pod komputer wykazal blad czujnika spalania stukowego do wymiany.
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wiec wymien czujnik
bo on jak sama nazwa mowi wyczuwa zle spalanie i cos wydaje mi sie ze wtedy daje-reguluje zaplonem i dlatego masz strzaly
a jest tak na benzynie tez czy tylko na gazie
bo on jak sama nazwa mowi wyczuwa zle spalanie i cos wydaje mi sie ze wtedy daje-reguluje zaplonem i dlatego masz strzaly
a jest tak na benzynie tez czy tylko na gazie

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
wiesz na gazie caly czas jezdze i tak sie zdarza. a na benzynie na mfa pokazuje strasznie duze spalanie 20 l na 100km i niewiem czyy od tego czujnika czy nie..
-

sprawdz tez czy nie masz przypadkiem gdzies nie szczelnosci w ukladzie dolotowym.. przerabialem to kiedys na bmw i okazalo sie ze guma od przeplywki byla sparciala.
-

pandamian21 - Badacz tematu
Układ dolotowy czyli powietrza ? Wiesz Zauwazylem ze troche jest lichy przewód od filtra powietrza do silnika. Przeplywomierz obudowa filtra wymieniałem i nowy filt powietrza:)
-

jak pisałem w poprzednim temacie wymien czujnik bo sterownik żle dobiera kat wyprzedzenia zaplonu, ja tez mialem wczeniej problemy ze strzalami wymianilem sonde lambda i naprawiłem czujnik stuku od tej pory ani 1 strzału
PS i nie zakładaj nowych tematów o tym samym
PS i nie zakładaj nowych tematów o tym samym

- pablos
- Czytacz
Gesiu_15 napisał(a):widac ze kable nowe i kopułka
czasami nawet nówki potrafią być trefne jak jakiś chinol.
niedobrze że pokazuje takie duże spalanie. jak masz możliwość to przejedź kawałek z 5km na 5 biegu, do 2k na obrotomierzu. spalanie musi zejść poniżej 10 po skasowaniu MFA jeżeli wszystko jest ok. jak dalej będzie wysokie to coś go musi boleć, lambda, przepływka, ten stukowiec. skoro piszesz że masz lichą rurę od filtra do kolektora to przepływka może podawać błędne odczyty.
poza tym wypadałoby napisać chociaż który rok, kod silnika i jaka instalka, chociaż tutaj wiadomo że II gen, na sekwencji nie strzela
jak masz auto pow 95r z silnikiem ADY lub AGG to pomyśl nad zmianą na sekwencje
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):widac ze kable nowe i kopułka
czasami nawet nówki potrafią być trefne jak jakiś chinol.
Stawiał bym na kable widziałem efekt niestety w nowym Lanosie z instalką nówką wyrwało gościowi cały dolot w serwisie wymienili mu to i dołożyli klapkę i na drugi dzień to samo . Okazało się , że jeden z kabli WN miał przebicie na metalowej osłonce wymienili kabke i chłopina jeździł na nich 2 lata bez strzału.
-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)