Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
a czy bingo M nie bedzie lepszym sterownikiem od tego staga L plus ktory mam?? mam wrazenie ze wlozyli to zeby pozbyc sie badziewia 

-

majkel2424 - Czytacz
trochę lepszym, duża możliwość konfiguracji, co mając laptopa można robić samodzielnie, a porad o ustawieniach sporo. Ale wiesz nie wydaje mi się to konieczne. Stag plus to już nie całkiem to samo co stag 2L. Diody kttóre ma to spora zaleta. Jak coś nie gra z mieszanką zaglądasz na nie i wiesz od razu. Mam Lovato z takimi diodami i bardzo fajna sprawa. Od razu widzisz czy sonda pracuje, czy stoi na bogatej czy na ubogiej mieszance, czy zasilanie koputerka jest, takie podstawowe sprawy ale ważne w codziennej eksploatacji.
- pablomed
- Members
to moze sonde mam wydupczona
ale nie wiem jak jednoznacznie to okreslic, na vagu nie ma takiej zakladki zeby pokazywala mi napiecie z sondy a miernikiem to dupa nie mierzenie chyba
ale nie wiem jak jednoznacznie to okreslic, na vagu nie ma takiej zakladki zeby pokazywala mi napiecie z sondy a miernikiem to dupa nie mierzenie chyba-

majkel2424 - Czytacz
jezeli mowisz o wspolczynniku korelacji to on chyba u mnie wynosi 128, sruba krecic sie boje, bo znowu cos rozreguluje i bede musial jechac do tych fachmanow a mam do nich 30 km, nie zeby nie bylo blisko domu ale gaz jest na gwarancji i nie bardzo chca ruszac 

-

majkel2424 - Czytacz
Nie bój się, zobaczysz że gazownik nic nie zrobi innego na początek tylko pokręci śróbą na parowniku patrząc na diody. A na razie jeździsz na ubogiej mieszance co nie jest za dobre dla silnika. Pisałem o współczyniku lambda co ma być około 1, VAG ci to wyświetli przy testach na benie ,nie wyświetli napięć ani wykresów pracy sondy, ale gazownik ma zwykle możliwość pdpiąć się swoim interfejsem i sprawdzić pracę sondy na benzynie, więc jak już jedziesz to poproś.
- pablomed
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)