Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Co bardziej ekonomiczne
Witam mam pytanie w sprawie odpalania samochodu rano. Ktory sposob wyjdzie taniej: czekac na postoju na luznych obrotach na PB az auto osiagnie odpowiednia temp do przelaczenia na lpg czy jechac odrazu i gaz sie przelaczy sam w drodze. Zalezy mi by bylo bardzo ekonomicznie bo z kasa ciezko 

- ares101
- Czytacz
jechac odrazu bo auto szybciej sie nagrzeje pod obciazeniem i szybciej przelaczy na gaz a nie masz instalacji na przygazowke czasem ? ja jezdze ciagle na gazie zero pb prawie 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
piszę się - właściwie powtarza ze to szkodzi membranom w parowniku. I w tym miejscu zależy co dla kogo jest problemem, dla mnie np regeneracja parownika nie jest problemem i zmieniam mu membrany sam nawet profilaktycznie co 80 tysięcy, więc mam to w nosie jeśli o koszty chodzi, jeśli ktoś musi jechać do speca naprawiac takie rzeczy to będzie bulił, więc niech silnik troszkę podgrzewa na benie. Ja mam taką metodę, zapalem na benzynie, podjeźdżam do bramy 100 m, wysiadam otwieram ją wyjeźdżam zamykam bramę, w tym momencie rura i przełącza się już na LPG.
Lecę na trzecim zestawie membran, mam zrozbione na LPG 180 tysięcy, łącznie 340
Lecę na trzecim zestawie membran, mam zrozbione na LPG 180 tysięcy, łącznie 340
- pablomed
- Members
Ja podobnie jak pablomed, tylko ze pale caly czas na LPG ( instalka I-gen STAG2-G ). Dopiero jak temperatura spadnie ponizej 0 stopni to wtedy odpalam na PB. A dla mnie tez nie ma problemu z regeneracja parownika, wole ekonomicznie jezdzic.
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)