Cześć jestem tu nowy.
I mam problem ze swoim Golfem mk3, kupiłem go 4 dni temu i zaczęły się problemy. Silnik 1,8 90km z LPG. O tuż po kupnie było ładnie pięknie lecz na drugi dzień rano miał ciężko zapalić, zapalił za drugim razem. Wraz z kolejnymi rankami jest coraz gorzej. Dodatkowo po wciśnięciu gwałtownie pedału przyspieszenia auto tak jakby się dusi na gazie.
Nie wiem czy we właściwym miejscu umieściłem ten temat, i czy kiedyś wystąpił.
Proszę o pomoc z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Teraz na zewnątrz jest wilgotno, stary nie wymieniany układ WN daje się we znaki w takie dni, są przebicia na kablach i kopułce. Można wtedy zobaczyć skakającą iskrę na przewodach gdy jest ciemno.
Kiedy wymieniane były świece, kable WN, kopułka i palec rozdzielacza?
Zdejmij kopułkę i przeczyść papierkiem ściernym styki, napisz czy pomogło.
Kiedy wymieniane były świece, kable WN, kopułka i palec rozdzielacza?
Zdejmij kopułkę i przeczyść papierkiem ściernym styki, napisz czy pomogło.
-

prezesik - Members
Tak kable WN, kopułka i palec rozdzielacza jak zapewniał sprzedający zostały nie dawno wymienione. Wczoraj wieczorem zaprowadziłem na noc auto do mechanika by postał w cieple i zobaczyć co rano. Rano ten sam efekt mechanik pogrzebał wypatrzył i stwierdził że czujnik halla. Lecz kupiłem na szrocie cały aparat zapłonowy wraz z czujnikiem 5 razy taniej. Zostało wsadzone i zapalił. Mechanik wyregulował i nie przerywa już. A czy zapali jutro zobaczymy, ale na pewno dam znać.
[ Dodano: 2013-03-05, 14:36 ]
Problem nie został rozwiązany zostaje jeszcze mono wtrysk według mechanika.
[ Dodano: 2013-03-05, 14:36 ]
Problem nie został rozwiązany zostaje jeszcze mono wtrysk według mechanika.
- Luke_
- Berbeć
Ale przy takich temperaturach odpalasz na LPG? Przeciez to smierc dla membram w reduktorze... Ogolnie powinno zawsze sie odpalac na benzynie a przy takich temperaturach to juz w szczegolnosci kolego.
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)