Witam ,otóż gdy dzisiaj podciągałem pasek od wspomagania zauważyłem olej ciekniący z silnika ,trudno określić ile i z jakiego miejsca ,ale dodam że na pewno nie jest z pod głowicy i z pod miski (nie dawno wymieniane) brakuje jednej śruby ,ale to jutro zrobię zdjęcie gdzie dokładnie brakuje śruby ( prawdopodobnie urawny gwint) otwór na śrubę jest między jakąś uszczelką a skrzynią czy coś takiego . Ubywa go sporo bo ciągle dolewam .
Następna sprawa to spalanie , gdy mam na gazie z tłumika leci biały dymek ,a znowu na benzynie dławi się i gaśnie zarazem i leci czarny dym . Wymieniłem sonde,czyjnika halla ,świece ,kable,palec,kopułke ,silniczek krokowy ,przepływkę i przepustnicę . Czy może być to spowodowane złym doborem mieszanki paliwo powietrznej ? Dodam że płynu z chłodnicy nie ubywa .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tak w ślepo powymieniałeś? To się najpierw wszystko sprawdza a nie od razu zmnienia, opisy do 2E znajdziesz na tym czy innym forum. Skoro nadal masz przebogaconą mieszankę zostaje czujnik temperatury, regulator ciśnienia paliwa ew. zużyta listwa wtryskowa. Czujnik sprawdza się omomierzem - (normy na forum), regulator patrząc czy niema benzyny w jego wezyku z podciśnieniem, z listwą gorzej, trzeba ją wyjąć i zacząć od wzrokowego oglądania końcówek czy są czyste, potem pokręcić silnikiem i obejrzeć strumienie benzyny czy sa ładne stożkowe. Kolejna rzecz - sonda lambda
- pablomed
- Members
pablomed, Tak to jest jak się kupuje od znajomego niby dobrego . Zapomniałem dodać że listwa wtrysków też została wymieniona .GDzie zajdę czujnik temperatury i regulator ciśnienia paliwa ?
Na benzynie zachowuje się dziwnie ,tak jak by siędławił i przy schodzeniu z obrotów raz na jakiś czas gaśnie .Dodatkowo falują obroty spowrotem ,ale mniej niż wcześniej ,przed wymianą przepływki .
Na benzynie zachowuje się dziwnie ,tak jak by siędławił i przy schodzeniu z obrotów raz na jakiś czas gaśnie .Dodatkowo falują obroty spowrotem ,ale mniej niż wcześniej ,przed wymianą przepływki .
- lukasz9501
- Czytacz
Silikonem możesz ratować ale przed sprzedażą a nie do siebie proszę Cię, pod kompa podłącz go. Ja op stawiam ze mapy wtrysków na kompie ci się rozjechały od gazu. A i pytanie czy listwa jest na 100% sprawna bo jak kopci na czarno to znaczy ze leje strasznie i nie spala do końca mieszanki. Sprawdź kompa
i jeszcze raz listwę. Pozdro
i jeszcze raz listwę. Pozdro- rafal1.89
- Czytacz
rafal1.89, listwa wtrysków jest nowa ... A do kompa nie mam jak w tej chwili zajrzeć problemy z elektyrką ,muszę przegląd zrobić ..
- lukasz9501
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)