Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Cena Wymiany rozrządu
Witam posiadam golfa 3 z 1994r z silnikiem 1.6 ABU + LPG i muszę wymienić rozrząd + Pompę wody mechanik woła 250 zł czy to jest dobra cena?
- Romejro
- Berbeć
No trochę mógłby zejść z ceny. Tam raptem godzinka roboty. Dowiedz się u innego machera.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
za same części powinieneś dać maks 250 - pasek pompa i napinacz (Conti-tech plus SKF) ja tyle płaciłem za swoje a napinacz kolejne 100, plus wymiana 100-150 więc maks 400 i powinieneś mieć zrobiony na zicher
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Od kiedy ABD i ABU ma napinacz paska?Pasek w tych motorach jest napinany pompą wody,tam nie ma innego napinacza.VolDan napisał(a):za same części powinieneś dać maks 250 - pasek pompa i napinacz (Conti-tech plus SKF) ja tyle płaciłem za swoje a napinacz kolejne 100, plus wymiana 100-150 więc maks 400 i powinieneś mieć zrobiony na zicher
Romejro, Co do ceny to z robotą zmieścisz się od około 300 do 400 zł.Tylko zmień mechaniora,bo za 250 to przesada.100-150 zł za robotę max.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
no to juz wgl jeśli napinaczem jest pompa to maks 350 z częściami (przy okazji pasek altka uszczelniacz wałka i płyn chłodniczy)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
Ja za wymianę:
- uszczelki pod głowicą
- paska rozrządu (continental chyba)
- oringów
- króćca,
- jakiegoś przewodu gumowego,
- płynów(olej i chlodniczy) i wszelkich uszczelek i uszczelniaczy,
- filtra oleju
- czujnika oleju
no i do tego wyczyszczenie silnika specjalnym płynem zeby blok ladnie wyglądał, zapłaciłem 350zł za części + 150zł robocizna.
Dodam że spędził przy nim pół soboty i jeszcze parę godzin w niedzielę, sporo się wściekał. Bo trafiłem na tak felerną sztukę golfa, że masakra, kombinowane prowizorki, gdzie się nie dotknąć to coś sie sypało.
- uszczelki pod głowicą
- oringów
- króćca,
- filtra oleju
- czujnika oleju
no i do tego wyczyszczenie silnika specjalnym płynem zeby blok ladnie wyglądał, zapłaciłem 350zł za części + 150zł robocizna.
Dodam że spędził przy nim pół soboty i jeszcze parę godzin w niedzielę, sporo się wściekał. Bo trafiłem na tak felerną sztukę golfa, że masakra, kombinowane prowizorki, gdzie się nie dotknąć to coś sie sypało.
-

ensoniq18 - Berbeć
ensoniq18 napisał(a):Ja za wymianę:
- uszczelki pod głowicą
- oringów
- króćca,
- filtra oleju
- czujnika oleju
Jak to się ma do pytania zawartego w pierwszym poście?
A co do 250 zł za wszystko. Cena aż za dobra.
Ostatnio edytowano 21 mar 2015, o 08:18 przez Paweu, łącznie edytowano 1 raz
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Jak to się ma do pytania zawartego w pierwszym poście?
A co do 250 zł za wszystko. Cena aż za dobra.
Bo kolega pytał o cene wymiany rozrządu. No to napisałem jak to było u mnie i co było wymieniane przy okazji, co jak co, ale trochę jednak światła rzuca na tą sprawę. Chodzi mi o koszty u mechanika, mniej więcej porównanie.
-

ensoniq18 - Berbeć
Re: Cena Wymiany rozrządu
Romejro napisał(a):Witam posiadam golfa 3 z 1994r z silnikiem 1.6 ABU + LPG i muszę wymienić rozrząd + Pompę wody mechanik woła 250 zł czy to jest dobra cena?
Cena dobra czy też uczciwa
już pisałem w którymś temacie tutaj na forum że w dzisiejszych czasach najgrosza jest jednak "usługa".Trzeba wziąść pod uwagę że taki mechanik (który prowadzi zarejestrowaną działąlność gospodarczą ma do opłacenia skladkę ZUS itd a więc to są koszty które musi liczyć w cenie usługi) jeśli zaś oddajesz samochód do przysłowiowego pana Andrzeja z garażu zawsze możesz się potargować 
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)