Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Butla z gazem
Witam mam taki problem. Mam butle gazowa o pojemności 45 L i wchodziło zawsze cos koło 36 litrów. Zatankowałem raz i weszło az prawie 40 L a teraz jak wyjezdze do końca to wchodzi tylko 32 l. Co mogło się stac?? I jak wrocic do poprzedniego stanu?
- hadamian
- Berbeć
Miałem podobny problem jak twój.
Za odcięcie gazu przy tankowaniu odpowiada pływak,powinien to robić,jak butla jest wypełniona w 80% (dla bezpieczeństwa).
Wyjeżdzij cały gaz z butli do zera i zatankuj,powinno pomuc.
Za odcięcie gazu przy tankowaniu odpowiada pływak,powinien to robić,jak butla jest wypełniona w 80% (dla bezpieczeństwa).
Wyjeżdzij cały gaz z butli do zera i zatankuj,powinno pomuc.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
hadamian, winny może być wielozawór, raczej się tego nie naprawia tylko wymienia - o ile usterka bardzo ci przeszkadza. Być moze jednak masz wrażenie że wyjeździłeś gaz do końca a w rzeczywistości jeszcze go sporo zostaje - zdarza sie przy brudnym filtrze gazu, a jesli auto było tankowane na niepenych stacjach to nawet przewód miedziany od zbiornika do redukroa mógł się przytkać od osadu z brudnego gazu- rzadka awaria ale mnie się zdarzyło.
Pytanie jeszcze czy słyszysz terkoczacy wielozawór gdy zbiorbnik się napełni czy jest teraz cisza a LPG jest nalewane dopóki ciśnienie nie wzrośnie na zegarze dystrybutora.
Pytanie jeszcze czy słyszysz terkoczacy wielozawór gdy zbiorbnik się napełni czy jest teraz cisza a LPG jest nalewane dopóki ciśnienie nie wzrośnie na zegarze dystrybutora.
- pablomed
- Members
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
stopien napełnienia zależy od ciśnienia co podaje pompa w stacji,jedna wtłoczy ci więcej inna mniej,zalezy tez od zaworu odcinającego, pablomed to pierdoly pisze czasem
jak może filtr gazu spowodować żeby gazu nie wyjezdzic do końca,albo syf w parowniku,nie mogę czytac takich głupot,osad w parowniku tylko może zwiekszyc zużycie gazu,uposledza działanie membran
jak może filtr gazu spowodować żeby gazu nie wyjezdzic do końca,albo syf w parowniku,nie mogę czytac takich głupot,osad w parowniku tylko może zwiekszyc zużycie gazu,uposledza działanie membran
- robercik
- Badacz tematu
po pierwsze jak chcecie debatowac ile weszło gazu to prosze wyrac sie na mechanike płynów
jeśli butla jest pusta" wyjezdzone wszystko" to odkrec zaworek spustowy przy butli
nie wiesz który google pomoże
spuscisz ciśnienie z butli do 0
na stacjach ciśnienie srednio to 1.5 bar wyłacznik napełnienia działa na 3.0 bar
ilosc ankowanego gazu zalerzy od tego jak auto stoi
jeśli jest powiedzmy poziomo to ma byc te 80%
jesli kogoś miałes w aucie i było w innej pozycji mogło wejsc wiecej
zanim zaczniesz jakiekolwiek prace odłacz klemy od aku
sprawdz filterek gazu bo może byc przytkany ostro i przy mniejszej ilosci gazu nie poda do parownika ile ma byc i auto zgasnie
miałem tak zasyfiony filterek i też mi gsł z jeszcze mogłe m jechac
jeśli butla jest pusta" wyjezdzone wszystko" to odkrec zaworek spustowy przy butli
nie wiesz który google pomoże
spuscisz ciśnienie z butli do 0
na stacjach ciśnienie srednio to 1.5 bar wyłacznik napełnienia działa na 3.0 bar
ilosc ankowanego gazu zalerzy od tego jak auto stoi
jeśli jest powiedzmy poziomo to ma byc te 80%
jesli kogoś miałes w aucie i było w innej pozycji mogło wejsc wiecej
zanim zaczniesz jakiekolwiek prace odłacz klemy od aku
sprawdz filterek gazu bo może byc przytkany ostro i przy mniejszej ilosci gazu nie poda do parownika ile ma byc i auto zgasnie
miałem tak zasyfiony filterek i też mi gsł z jeszcze mogłe m jechac
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)