Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
butla gazu- pojemnosc
Hej chłopaki, mam nadzieję, że admin mnie nie zblokuje za to pytanie, bo pewnie już było, ale nie mogę konkretnej odpowiedzi na moje pytanie znaleźć. Mam golfa 3 w cabrio, 1994 r, 1.8 100 KM i muszę kupić jeszcze dziś butle gazową.. Nie mam jak zmierzyć jakie rozmiary ma ta butla, która do tej pory była w aucie i papierów też nie mam- jestem na wyjezdzie. Znalazłam butlę 42 litry i zastanawiam się czy taka butla mi wejdzie w miejsce na koło- czy musi być jakaś mniejsza. Może ktoś z was ma takie samochód z butlą co? Proszę o możliwie szybką odpowiedź. Ania
- ania1990
- Berbeć
Ja w swoim Golfie mam butle 34 litry w miejscu koła zapasowego. Czytałem na forum przed chwilą, że mają butle 42l, więc musi pasować.
- dawid18941
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ok dzięki, widziałam, że ktoś ma większą butlę i ma styropianem obłożone. Butla ma wymiar 600x200. Nie obawiam sie, że będzie mi w górę wystawać, bo z bagażnika mało korzystam, ale żeby zmieściła mi się w to zagłębienie na szerokość.
- ania1990
- Berbeć
Moja 34l ma wymiary 565/180 i lekko widać, że dywanik podnosi. Jak dla mnie 34l jest za mała. Od pustego do pełna weszło 25l.
- dawid18941
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja mam chyba 32 L i wchodzi 32
butla odstaje i jest domontowany storopian 5cm i jest równo
butla toroidalna
są butle owalne pełne i ma te same wymiaro co moja 32L ale wchodzi 38 czyli jakieś 29 normalnie bez podginania pływaka\
jeśli będzie zaszeroka to będzie wystawała
butla odstaje i jest domontowany storopian 5cm i jest równo
butla toroidalna
są butle owalne pełne i ma te same wymiaro co moja 32L ale wchodzi 38 czyli jakieś 29 normalnie bez podginania pływaka\
jeśli będzie zaszeroka to będzie wystawała
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Opik napisał(a):Nigdy nie wejdzie tyle litrów gazu w butle ile ma ona pojemności i większych herezji to w życiu nie słyszałem
przy butli bodajże 32 L wchodzi mi max 28 l

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Każda butla ma określoną pojemność i pewien procent powietrza który musi tam być ze względów bezpieczeństwa. Druga kwestia to jakie ciśnienie pistoletu jest ustawiona na stacji, na jednej do pełna wchodzi mi 27 litrów, na drugiej 25
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ania1990, pewnie za późno piszę ale jest taki problem że jeśli kupisz butlę innych rozmiarów to może nie pasować wielozawór z pływakiem ze starej i kolejny wydatek. Lepiej kup taką samą a 60cm to jest max co wchodzi i to już trochę na wcisk we wnękę po kole zapasowym.
- pablomed
- Members
jeśli podegniesz pływak wejdzie full lub tyle ile jest podgięty pływak
sprawdzone na 3 butlach efekt ten sam tankowanie na full
sprawdzone na 3 butlach efekt ten sam tankowanie na full
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)