Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
brak przyspieszenia
witam mam golfika 3 1.6 benzynka gaz od tygodnia mam taki problem iz zauwazylem ze spala mi bardzo duzo gazu wiec zaczolem jezdzic na benzynie ale na benzynce nie mam wcale przyspieszenia z rury czasami tak dziwnie slychac jakby cos strezlalo na benzynie nie mam wcale odejcia i jezdzi jak zamulony pomozcie.. myslalem ze to mozga byc membrany w gazie ale na benzynce silnik jest zamulony nie wiem co mam robic prosze pomozcie:):0
- czyzyk981
- Berbeć
moj tez jest wiele slabszy na benzynie niz na gazie... a jeszcze mu wlalem uszlachetniacza i dalej na benzynie cieko..
- RangerDN
- Czytacz
napisz jaki gaz 2 generacja czy sekfencja
bo jeśli 2 generacji to może ci wstawił gaz man za mały mixer albo wstawił jakąś śmieszną zwerzke w dolot i go muli na benzynie i a gazie
zerknij
a jak sekfencja to niewiem co on tam schrzanił
moze ci zapłon przestawił bo w gaznikowcahc sie tak robiło ze sie ponoć opuzniało czy jakos tak
bo jeśli 2 generacji to może ci wstawił gaz man za mały mixer albo wstawił jakąś śmieszną zwerzke w dolot i go muli na benzynie i a gazie
zerknij
a jak sekfencja to niewiem co on tam schrzanił
moze ci zapłon przestawił bo w gaznikowcahc sie tak robiło ze sie ponoć opuzniało czy jakos tak
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Co do gazu to może być filterek gazu, zabrudzone membrany, filtr powietrza tez jest ważne żeby był czysty, gaz jest na to bardzo wyczulony, sonda lambda ale to mniej prawdopodobne, zacznij od tych najprostszych rzeczy, to warto sprawdzić jeśli jesteś nowym nabywcą auta z gazem, a co do Pb to słyszałem że jak pompa paliwa daje słabe ciśnienie to tak przerywa w czasie jazdy, życzę powodzenia przy sprawdzaniu autka 

Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
Podstawowe pytanie : Ile masz gaz w aucie? Tak to jest jak się jezdzi na gazie non stop zapominajac o benzynie. Caly uklad wtryskowy sie wtedy zamula zapieka lacznie z wtryskiwaczem itp i po 3 latach taki wlasnie jest efekt. Nie wspominajac o mozliwosci zatarcia pompy paliwa
- hepos
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)