Podpiąłem dziś golfa pod kompa ponieważ wczoraj w drodze z pracy silniczek zaczął mi szarpać i nawet zaczęło coś strzelać chyba w tłumiku. Na kompie wyskoczyły mi takie błędy:
281 czujnik prędkości pojazdu G68 - brak sygnału
561 Dopasowanie składu mieszanki przekroczona wartość adaptacji - błąd sporadyczny
525 lambda sonda G39 zwarcie do plusa Błąd sporadyczny.
wykasowałem przez vaga błędy ale został ten 281. Gdzie się ten czujnik prędkości znajduje?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czujnik w skrzyni biegów tzw. impulsatorkrzysiudd napisał(a):281 czujnik prędkości pojazdu G68 - brak sygnału
ma wpiętą kostkę na 3 kabelki
-

marcinkoz2910 - Members
krzysiudd, nie on na pewno nie, a nadal masz problemy z tym szarpaniem?
jesli nie dzieje się nic ze wskaźnikiem prędkości auta to czujnik powinien być sprawny a jedynie coś może nie łączyć na stykach
jesli nie dzieje się nic ze wskaźnikiem prędkości auta to czujnik powinien być sprawny a jedynie coś może nie łączyć na stykach
-

marcinkoz2910 - Members
Mam cały czas. Z rana gdy odpalę to przez chwilkę chodzi równo a po kilku sekundach zaczyna szarpać jakby nie chodził na 1 cylinder ale ukł. zapłonowy mam prawie cały nowy oprócz halla. Jak odłączam przewody po kolei to słychać ze silnik przydusza. jak pochodzi trochę to przestaje. a wczoraj podczas jazdy jak nigdy zaczął mi szarpać przy dodawaniu gazu na benzynie trochę mniej te szarpania są odczuwalne. jak chodził na jałowym 800obr i wciśnięciu trochę mocniej na gaz strasznie szarpał i nawet gasł. i benzyna i gaz. Podejrzewam że go zalewa ale nie wiem jaka przyczyna by była tego.
-

krzysiudd - Czytacz
nie tylko ten czujnik prędkości. a ten błąd sondy poraz pierwszy mi wyskoczył bo ten od mieszanki wczesniej juz wyskakiwał.
I jeszcze jedna sprawa. jak silnik miał wg kompa 80st na blacie 70st, vag pokazywał że wyprzedzenia zapłonu wynosiło 24 stopnie przed GMP obroty 850. prawidłowo takie duze wyprzedzenie?
I jeszcze jedna sprawa. jak silnik miał wg kompa 80st na blacie 70st, vag pokazywał że wyprzedzenia zapłonu wynosiło 24 stopnie przed GMP obroty 850. prawidłowo takie duze wyprzedzenie?
-

krzysiudd - Czytacz
co do rozbieżności temp to raczej sie patrzy na VAGa bo wskaźnik w naszych autach nie jest zbyt dokładny niestety
co do GMP to masz dobre bo to regulowanie jest przez komputer w zależności od temperatur i innych czynników
więcej to by Ci jakiś mechanik powiedział na ten temat
A po wymianie układu zapłonowego byłeś na ustawieniu zapłonu? bo to też może dawać nieźle w kość
co do GMP to masz dobre bo to regulowanie jest przez komputer w zależności od temperatur i innych czynników
więcej to by Ci jakiś mechanik powiedział na ten temat
A po wymianie układu zapłonowego byłeś na ustawieniu zapłonu? bo to też może dawać nieźle w kość
-

marcinkoz2910 - Members
kopulke i palec wymieniał mechanik i po wymianie ust zapłon kable i cewke sam wymieniałem. disiaj sie przejechałem to juz podczas jazdy nie szarpał. Szarpie tak poźniej przez długi czas chodzi luks takze musze chyba przywyknąć chodziło mi głownie o ten czujnik prędkości na blacie prędkościomierz chodzi
-

krzysiudd - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)