Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Bieg jałowy.
Witam, falują obroty na biegu jałowy. Żeby odpalić muszę dodać gazu. Nie raz ponad 2 tysiące ma obrotów ale przeważnie koło 1,5 tys i falują Podłączany był pod vag i błędów nie pokazuje. Nie raz zapali dobrze, czyli bez gazu i obroty oryginalne 640. Tylko mało kiedy to się zdarza. Nie mam pojęcia co to może być. Proszę o pomoc, wskazówki ITD 

- dawid18941
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Bieg jałowy.
85% uszkodzony silniczek krokowy. Zanim wymienisz (koszt dość wysoki) sprawdź go. Spróbuj odłączyć kostkę od niego w momencie kiedy uda Ci sie go odpalić bez dodawania gazu. Prawdopodobnie zacina sie i przez to obroty falują. Jak uda Ci sie go odłączyć w tym odpowiednim momencie spróbuj pojeździć chwile jeżeli będzie ok to przyczyna poznana
następnie wymontuj go, wyczyść a następnie nasmaruj. Czynność ta pomoże na chwile, jeśli nie to czeka Cie kupno nowego silniczka . Chociaż jest też i i inny na to sposób troszke nietypowy, lecz to już troszkę bardziej skomplikowany .
następnie wymontuj go, wyczyść a następnie nasmaruj. Czynność ta pomoże na chwile, jeśli nie to czeka Cie kupno nowego silniczka . Chociaż jest też i i inny na to sposób troszke nietypowy, lecz to już troszkę bardziej skomplikowany .- mattfix
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1600ccm ABU
Poszedłem dziś do auta opaliłem wysokie strasznie obroty miał. Jeździłem tak odpalałem gasiłem i aż za około 10 razem zaczął dobrze chodzić.
- dawid18941
- Czytacz
mattfix napisał(a):85% uszkodzony silniczek krokowy. Zanim wymienisz (koszt dość wysoki) sprawdź go. Spróbuj odłączyć kostkę od niego w momencie kiedy uda Ci sie go odpalić bez dodawania gazu. Prawdopodobnie zacina sie i przez to obroty falują. Jak uda Ci sie go odłączyć w tym odpowiednim momencie spróbuj pojeździć chwile jeżeli będzie ok to przyczyna poznananastępnie wymontuj go, wyczyść a następnie nasmaruj. Czynność ta pomoże na chwile, jeśli nie to czeka Cie kupno nowego silniczka . Chociaż jest też i i inny na to sposób troszke nietypowy, lecz to już troszkę bardziej skomplikowany .
Jak dobrze odpali mam wyciągnąć kostkę z przepustnicy tak? bez podłączonej kostki pojeździć?
- dawid18941
- Czytacz
odpiąć kostkę od silniczka krokowego. Obroty powinny przestać falować . Spróbuj wtedy pojeździć chwile, jak wszystko bedzie ok to wyczyść go i nasmaruj.
- mattfix
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1600ccm ABU
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)