Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Biały dym z wydechu
witam.Mam pytanie odnosnie białego dymu z tłumika.Wczoraj dym lecial przy temp 12 stopni celcjusza dzis mamy 14 i juz jest lepiej ogolnie trasy robie krotkie czyli tzw w koło komina.Remont silnika był niedawno uszczelnaicze pierscienie wszystko na cacy ubytku p łynu niema czy mam sie martwic??
- kaczak23
- Czytacz
możesz sobie tłumaczyć, że nowego papieża wybrałeś
a tak na serio jeżeli nie ubywa płynu, silnik się nie przegrzewa i ogólnie pracuje normalnie to może być wina paliwa. domyślam się, że chodzi o LPG. jakbyś zwrócił uwagę to na drodze idzie spotkać masę aut puszczających białe bąki
a tak na serio jeżeli nie ubywa płynu, silnik się nie przegrzewa i ogólnie pracuje normalnie to może być wina paliwa. domyślam się, że chodzi o LPG. jakbyś zwrócił uwagę to na drodze idzie spotkać masę aut puszczających białe bąki
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
na lpg w chlodne dni kazde autko bedzie dymilo
zauwaz ze w zimie przy minusowej temp nawet jak autko sie zagrzeje poznasz ktore chodzi na lpg gdyz kazde bedzie "kopcic" ale nie masz sie czym martwic gdyz to jest para wodna
zauwaz ze w zimie przy minusowej temp nawet jak autko sie zagrzeje poznasz ktore chodzi na lpg gdyz kazde bedzie "kopcic" ale nie masz sie czym martwic gdyz to jest para wodna
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):na lpg w chlodne dni kazde autko bedzie dymilo
dokładnie tak
Dopóki dymi na jasnoszaro
Jak na niebiesko to masz problem. Jak na czarno to masz diesla-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jasnoszary dym też nie wróży nic dobrego ale tak jak pisałem wyżej i napisał strzeliniasty, dopóki jest to lekki dymek a z silnikiem nic się nie dzieje to na 99% wina paliwa.
raz byłem świadkiem jak komuś w golfie Mk3 siadła uszczelka pod głowicą - facet jechał z naprzeciwka i dość mocno dymił na biało, myślę sobie uszczelka mówi papa, minąłem się z nim, luk w lusterko a tam nic nie widać przez dym. uszczelka powiedziała papa
daleko pewnie nie zajechał
raz byłem świadkiem jak komuś w golfie Mk3 siadła uszczelka pod głowicą - facet jechał z naprzeciwka i dość mocno dymił na biało, myślę sobie uszczelka mówi papa, minąłem się z nim, luk w lusterko a tam nic nie widać przez dym. uszczelka powiedziała papa
daleko pewnie nie zajechałSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
ale skoro kolega nie czuje zadnego zapachu z tego dymu to tylko wina paliwa w tym przypadku LPG
w niskich temperaturach LPG skutkuje tym samym jak chuchanie na mrozie
jak to napisal kolega na innym forum
w niskich temperaturach LPG skutkuje tym samym jak chuchanie na mrozie
jak to napisal kolega na innym forum-

strzeliniasty - Members
Zależy kto jak odbiera kolory. W nocy przy mglistej pogodzie kiedy jest duża wilgotność powietrza para wodna ma kolor jasnoszary, dla innego to będzie biały. Jak zwał tak zwał
I mówimy o lekkim dymku jakby ktoś chuchał, a nie parowozie
I mówimy o lekkim dymku jakby ktoś chuchał, a nie parowozie
-

Opik - Members
Opik, ok wszystko się zgadza
tylko przy takim białawym kolorze dymu trzeba patrzeć też na inne objawy, nikt chyba czerwonoskórym nie jest żeby po znakach dymnych dochodził co i jak 
tylko przy takim białawym kolorze dymu trzeba patrzeć też na inne objawy, nikt chyba czerwonoskórym nie jest żeby po znakach dymnych dochodził co i jak 
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
Nie no jasne że tak, ale wychodzę z założenia że nie ma tu magików którzy TYLKO po dymie oceniają co i jak.
Płynu nie ubywa, zapiernicza jak kuna, pali normalnie, w chłodniejsze dni albo kiedy jest dużo wilgoci w powietrzu paruje - i po tym stwierdzam że to przez gaz, bo to przez gaz.
Ale całą resztę mam sprawdzoną i wiem że to przez to:)
Płynu nie ubywa, zapiernicza jak kuna, pali normalnie, w chłodniejsze dni albo kiedy jest dużo wilgoci w powietrzu paruje - i po tym stwierdzam że to przez gaz, bo to przez gaz.
Ale całą resztę mam sprawdzoną i wiem że to przez to:)
-

Opik - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)