Witam!!!! czy ktos kiedys mial taki przypadek ze w instalacji lpg bylo czuc benzyne
Pare tygodni temu zatankowalem gaz na bardzo niby renomowanej stacji benzynowej i co sie okazalo nastepnego dnia nie moglem jezdzic na gazie bo samochod zarazl gasl. wybralem sie do serwisu i co sie okazalo w calym ukladzie instalacji gazowej bylo czuc benzyne:/ czym to moglo byc spowodowane??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Admor - Czytacz
nie wiedzialem jak to okreslic ale zerknolem na pewna stronke i okazuje ze to nie zadna przeplywaka tylko nadzwyczajniej w swiecie silniczek krokowy instalacji gazowej
za bledne info sorki
a mnie zastanawia jak wogole benzyna w instyalacji sie znalazla
jest to wogole mozliwe??
za bledne info sorki
a mnie zastanawia jak wogole benzyna w instyalacji sie znalazla - eduś
- Berbeć
no to na bank wałek bo benzyna w silniczku krokowym nie dostałaby się do mechanizmu. A jeśli nawet to by lepiej zrobiła niż zaszkodziła. 

-

Admor - Czytacz
gdyby to byl jakis walek to bym na ten temat sie nie rozpisywal:-) w silniczku ewidentnie bylo czuc benzyne. NIe wiem moze to przypadek jeden na milion a zostalem tym pechowcem;-) teraz mam inny problem bo po wimianie silniczka skacze mi na obrotach i za chiny ludowe nie wiem o co chodzi:-/ prosze o jakas podpowiedz czym to moze byc spowodowane
Dzieki
Dzieki- eduś
- Berbeć
eduś, dalej nie wiadomo jaki masz silnik - na wtrysku jedno czy wielopunktowym, jaki typ. Może być potrzebna adaptacja Vagiem, a może wystarczy poczekać i samo się zaadoptuje, a moze masz zupełnie inną jeszcze awarię.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)